Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: «Overweight» για τη μετοχή του ΟΤΕ – Στα 14,1 ευρώ η τιμή-στόχος

tags :
JPMorgan: «Overweight» για τη μετοχή του ΟΤΕ – Στα 14,1 ευρώ η τιμή-στόχος
Η JPMorgan αναβαθμίζει επί τα βελτίω την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της τιμής-στόχου (δωδεκαμήνου) για τη μετοχή του ΟΤΕ προχώρησε η J.P.Morgan, από 14 σε 14,1 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» (Buy).
Να σημειωθεί ότι, στις 16:45, η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται στα 10,82 ευρώ.
Η αμερικανική τράπεζα αναμένει αύξηση της τάξεως του 2%-3% στα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο 2018, ενώ υπολογίζει στο 4,8x τον λόγο EV(Enterprise Value)/EBITDA.

 


Σημειώνεται ότι, για το πρώτο τρίμηνο του 2018, τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου παρέμειναν εν πολλοίς σταθερά, ενώ τα κέρδη EBITDA παρουσίασαν μικρή αύξηση. Ενισχυμένες ήταν οι επιδόσεις στην Ελλάδα, πιέσεις δέχθηκε η κερδοφορία του ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας, ενώ εντυπωσιακή άνοδο παρουσίασε στην Αλβανία.
Ειδικότερα, τα ενοποιημένα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 921,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά μόλις 0,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Η οριακή πτώση είναι αποτέλεσμα της μείωσης κατά 12 εκατ. ευρώ στα «Λοιπά Έσοδα».
Η μείωση αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται στην ολοκλήρωση του έργου «Rural Broadband» στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά, και στην υποχώρηση της διεθνούς κίνησης (OTE Globe).
Πρόκειται για δύο πηγές εσόδων με περιορισμένο αντίκτυπο στην κερδοφορία.



Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης, κόστη αναδιοργάνωσης και μη επαναλαμβανόμενων νομικών υποθέσεων, υποχώρησαν 3% στα 618,1 εκατ. ευρώ.
Μετά την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης τον Μάρτιο, η εταιρεία αντιστάθμισε εν μέρει την πρόβλεψη αποζημίωσης προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης (SRI), επηρεάζοντας θετικά τις λειτουργικές δαπάνες για το τρίμηνο.
Υπό τις συνθήκες αυτές τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου ήταν αυξημένα κατά 3,6% στα 315,1 εκατ. ευρώ.
Στην Ελλάδα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA σημείωσε αύξηση κατά 5,3%, με το περιθώριο EBITDA να ανέρχεται σε 40,9%, αυξημένο κατά 230 μονάδες βάσης σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA στη Ρουμανία μειώθηκε κατά 10,8%, ενώ στην Αλβανία, έκανε «άλμα» 112,5%.
Ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων (EBIT) ύψους 110,9 εκατ. ευρώ, έναντι 104,5 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, με την αύξηση να αντικατοπτρίζει τη βελτίωση της κερδοφορίας, παρά τη μικρή αύξηση των αποσβέσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης