Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας αρνείται τις κατηγορίες Maduro για την απόπειρα δολοφονίας

tags :
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας αρνείται τις κατηγορίες Maduro για την απόπειρα δολοφονίας
Αρνείται κάθε ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας του Nicolas Maduro, ο Κολομβιανός Πρόεδρος
Στην κατηγορηματική άρνηση οποιασδήποτε ανάμειξης στη χθεσινή (5 Αυγούστου 2018) απόπειρα δολοφονίας του Nicolas Maduro, προχώρησε ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Juan Manuel Santos.
«Χθες ανακάλυψα ότι υπάρχει μια άλλη ακόμα πιο παράξενη κατηγορία: ότι συνεργάζομαι με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με τη Δεξιά της Βενεζουέλας, στήνοντας συνωμοσίες για τη δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας.
Για όνομα του Θεού!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κολομβιανός Πρόεδρος, σε δημόσια εκδήλωση.
Σημειώνεται πως η θητεία του Santos ολοκληρώνεται αύριο.
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduri, έδειξε τον Santos πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης για τα 81 χρόνια από την ίδρυση της Μπολιβαριανής Εθνοφρουράς.
Έκτοτε οι αρχές της Βενεζουέλας έχουν συλλάβει τουλάχιστον έξι άτομα.
Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση προειδοποιεί ότι, η κυβέρνηση τη Βενεζουέλας θα αξιοποιήσει το γεγονός, προκειμένου να εξαπολύσει νέο κύμα καταστολής εναντίον των επικριτών της.
Ένας από τους έξι υπόπτους, που κρατούνται, είχε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για επίθεση σε στρατιωτική βάση το 2017 ενώ ένας δεύτερος είχε συλληφθεί το 2014 για συμμετοχή σε διαδηλώσεις.
Μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών, που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς, ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας.
Σε ανακοίνωσή της στο twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι χρησιμοποίησε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4.
Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Διαβάστε: Ο Maduro διασώθηκε από τα drones αλλά η Βενεζουέλα έχει καταστραφεί

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης