Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανόδου συνέχεια στα ψηφιακά νομίσματα, ξεπέρασε τα 7.000 δολάρια το Bitcoin

Ανόδου συνέχεια στα ψηφιακά νομίσματα, ξεπέρασε τα 7.000 δολάρια το Bitcoin
Άνοδος στα κρυπτονομίσματα 
Ανοδικά κινούνται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι τιμές των επικρατέστερων ψηφιακών νομισμάτων, εν μέσω απουσίας των «bear» του κλάδου, αυξημένης ζήτησης από πλευράς αναδυόμενων αγορών και μη περαιτέρω αυστηροποίησης του ρυθμιστικού πλαισίου από τις κρατικές αρχές.
Στις 19:45, στην πλατφόρμα «CoinMarketCap», το Bitcoin διαπραγματεύεται μετά από ημέρες πάνω από τα 7.000 δολάρια ανά μονάδα, με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά τα 120 δισεκ. δολάρια, έναντι συνολικής αξίας ύψους 228,7 δισεκ. για τον κλάδο –αύξηση άνω των 10 δισεκ. σε ημερήσια σύγκριση.
Άνοδο άνω του 4% καταγράφουν τα XRP (Ripple), EOS, Stellar, Litecoin και Cardano, ενώ το IOTA, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενισχύεται άνω του 10%!
Ωστόσο, η πιο εντυπωσιακή άνοδος παρατηρείται στο Dash.
Αναλυτικά, τα 20 επικρατέστερα κρυπτονομίσματα:



Η μέση διακύμανση 30/60 ημερών στην τιμή του Bitcoin:



Κι όμως, το Bitcoin λειτουργεί πλέον ως «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο»

Ένα από τα πάγια επιχειρήματα των «bulls» του κλάδου ψηφιακών νομισμάτων αναφερόταν στο πόσο ασφαλή (όπως ο χρυσός) κρίνονταν τα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια περιόδων αναταραχής.
Να επισημανθεί πως το κόστος συναλλαγών για χρυσό και Bitcoin είναι παρόμοιο, σύμφωνα με εκθέσεις.
Ωστόσο, γρήγορα το επιχείρημα του «ασφαλούς καταφυγίου» καταρρίφθηκε, καθώς ο κλάδος βίωσε ασύλληπτη μεταβλητότητα, πριν η αξία του σταθεροποιηθεί γύρω από τα 200 δισεκ. δολάρια (και το Bitcoin γύρω από τα 7.000 δολάρια) τους τελευταίους τρεις μήνες.
Το παράδοξο, όμως, είναι ότι, πλέον, το Bitcoin όντως χρησιμοποιείται ως «ασφαλές καταφύγιο» σε χώρες που βιώνουν οικονομικές δυσκολίες.
Όπως σωστά επισημαίνει ο Andrew Zatlin, της Moneyball Economics, η ζήτηση για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα εκτοξεύθηκε στις αναδυόμενες οικονομίες, οι αγορές των οποίων καταγράφουν σημαντική υποχώρηση τον τρέχοντα Αύγουστο.
Διαβάστε εδώ  περισσότερα.

Διαβάστε: «Bull» για το Bitcoin ο συνιδρυτής του Reddit

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης