Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sewing (Deutsche Bank): Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρές και όχι πολλές τράπεζες

Sewing (Deutsche Bank): Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρές και όχι πολλές τράπεζες
Έμμεσα υπέρ των συγχωνεύσεων ο επικεφαλής της Deutsche Bank
Η Ευρώπη χρειάζεται «ισχυρές» και όχι κατ’ ανάγκη πολλές τράπεζες, διαμήνυσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, εν μέσω έντονης φημολογίας για συγχώνευση του γερμανικού κολοσσού με την Commerzbank.
Να επισημανθεί πως, σε περίπτωση που η συγχώνευση λάβει «σάρκα και οστά», θα δημιουργηθεί η Τρίτη μεγαλύτερη -μα βάση τα περιουσιακά στοιχεία- τράπεζα της Ευρώπης, πίσω από τις HSBC και BNP Paribas.
Μιλώντας από τη Φρανκφούρτη, όπως μεταδίδει το κανάλι CNBC, ανέφερε πως η εμφάνιση «αληθινών πρωταθλητών» στην Ευρώπη εξαρτάται από μια ενιαία ρύθμιση, μια ενιαία χρηματοπιστωτική αγορά, εκτιμώντας ότι η ενοποίηση στον κλάδο θα αυξηθεί σημαντικά.
Βέβαια, δεν σχολίασε ειδικά το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Commerzbank.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ignazio Angeloni, μέλος του δ.σ. στον SSM (Single Supervisory Mechanism), υποστήριξε πως η ενοποίηση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αποτελεί έναν από τους τρόπους να καταστεί ο κλάδος «ασφαλής», «αποτελεσματικός», να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μιλώντας στο «Euromoney», διευκρίνισε πως οι συγχωνεύσεις πρέπει να εξεταστούν περισσότερο από τις μικρότερες τράπεζες, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείονται με ενοποιήσεις κολοσσιαίων ιδρυμάτων, «υπό προϋποθέσεις».
Σε ό,τι αφορά ειδικά στην πολυσυζητημένη ενδεχόμενη συγχώνευση των Deutsche Bank και Commerzbank, υπογράμμισε πως οι τράπεζες πρέπει, πρωτίστως, να ενδυναμώσουν το προφίλ κινδύνου.
«Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η συγχώνευση δύο τραπεζών δημιουργεί μία ισχυρότερη τράπεζα.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να ικανοποιούνται ορισμένες συνθήκες», σημείωσε.
Επίσης, ο κ. Angeloni υπεραμύνθηκε της στάσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην υπόθεση της ταλανιζόμενης Banco Populare.
Κλείνοντας, υπογράμμισε πως η ενοποίηση μικρών τραπεζών πρέπει να εξεταστεί σοβαρά στη Γερμανία και, ιδιαίτερα, στην Ιταλία, διότι η γειτονική μας χώρα είναι πολύ εκτεθειμένη στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, συμπλήρωσε.

Διαβάστε: Πρόεδρος της Societe Generale: Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα χρειάζεται ενοποίηση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης