Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Bear» (ακόμη και) η Instinet για την Tesla – Επιρρίπτει ευθύνες στον Elon Musk

«Bear» (ακόμη και) η Instinet για την Tesla – Επιρρίπτει ευθύνες στον Elon Musk
Μείωση τιμής-στόχου από την «bull» της Tesla
Σε δραστική μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Tesla προχώρησε η Instinet, μία σταθερή «bull»για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Instinet ανέμεναν, μέχρι πρότινος, «ράλι» της μετοχής στα 500 δολάρια, επίδοση κατά πολύ υψηλότερη από το ιστορικό υψηλό των 380+ δολαρίων!
Ωστόσο, πλέον εμφανίζονται πιο… προσγειωμένη, ορίζοντας την τιμή-στόχο 12μήνου στα 300 δολάρια, ελαφρά υψηλότερα από το τρέχον επίπεδο διαπραγμάτευσης.
«Το ζήτημα είναι η μη φυσιολογική συμπεριφορά του Elon Musk.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, φαίνεται να έχει "ανάψει λαμπάκια".
Ανησυχούμε ότι αυτή η συμπεριφορά υποβαθμίζει την Tesla, η οποία είναι πιο σημαντική», αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε σημείωμα προς τους επενδυτές.
Η μετοχή, στις 19:00:



Bernstein: Επενδυτική ευκαιρία η κατάρρευση στη μετοχή της Tesla

Η κατάρρευση στη μετοχή της Tesla, ήτοι περίπου 9% για τον Σεπτέμβριο και 30% από τις αρχές Αυγούστου 2018 (και 13% την περασμένη εβδομάδα), αποτελεί μία ευκαιρία για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν τη μετοχή σε ελκυστική τιμή, σχολιάζουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Bernstein.
Μεταξύ άλλων, επικαλούνται την πρόσφατη επίτευξη των στόχων στην παραγωγή του «Model 3», αλλά και την οριακή βελτίωση στη ρευστότητα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη.
Ως εκ τούτου, η σύσταση ορίζεται σε «buy».
Την περασμένη εβδομάδα εγκατέλειψε την εταιρεία η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού, Gaby Toledano, ενώ, παράλληλα, οι πράξεις του Elon Musk δε βοήθησαν ιδιαίτερα την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς ήρθε στο φως βίντεο συνέντευξης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής της Tesla καπνίζει μαριχουάνα και πίνει ουίσκι.
Επίσης, πριν λίγες ημέρες, ο κ. Musk αποκάλεσε αβάσιμα «παιδόφιλο» (!) τον σπηλαιολόγο που συμμετείχε στην πρόσφατη διάσωση των παιδιών, στην Ταϊλάνδη.

Διαβάστε: Επαναφέρει τις συστάσεις για την Tesla η Goldman Sachs, ορίζει τιμή-στόχο στα μόλις 210 δολάρια

Στις 26 Αυγούστου 2018, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla εγκατέλειψε την ιδέα εξόδου της εταιρείας από τη Wall Street, πραγματοποιώντας «στροφή» 180 μοιρών.
Η απόφασή του να αποδίδεται εν μέρει στα σχόλια των μετόχων και τις ανησυχίες, πως πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία.
Μέχρι τότε, ωστόσο, ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει την Tesla από τη Wall Street με τιμή στα 420 δολάρια ανά μετοχή,.
«Εγγυημένη χρηματοδότηση», έγραφε στις αρχές του περασμένου μήνα, γνωστοποιώντας στη συνέχεια ότι η Σαουδική Αραβία θα επένδυε στην εταιρεία.
Η Tesla ανακοίνωσε ζημίες υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β’ τρίμηνο του 2018, με τον κύκλο εργασιών της, όμως, να κατορθώνει να ξεπεράσει έστω και οριακά τις προβλέψεις.
Οι ζημίες της εταιρείας έφθασαν τα 3,06 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στα 2,92 δολάρια ανά μετοχή.
Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα 4 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα έφθανε στα 3,96 δισ. δολάρια.

Διαβάστε: Έλλειψη ρευστότητας για την Tesla αναμένει (και) η Bernstein

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης