Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Πλήγμα 0,2% στο αμερικανικό ΑΕΠ από έναν πλήρη εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

JPMorgan: Πλήγμα 0,2% στο αμερικανικό ΑΕΠ από έναν πλήρη εμπορικό πόλεμο με την Κίνα
Κλιμάκωση των εμπορικών σχέσεων Ουάσιγκτον – Πεκίνου αναμένει η JPMorgan
Περαιτέρω κλιμάκωση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών αναμένει η J.P.Morgan, προειδοποιώντας για τις συνέπειες που θα υπάρξουν, κυρίως στην αμερικανική οικονομία.
Αφού υπενθυμίσει τους τρεις γύρους δασμών που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε κινεζικά προϊόντα από τον περασμένο Ιούλιο, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως οι δύπ πλευρές δεν θα επιλύσουν άμεσα τις διαφορές τους, με αποτέλεσμα την επιβολή δασμών 25% από τις ΗΠΑ σε όλα τα κινεζικά προϊόντα, το 2019.
Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, οι ΗΠΑ θα δεχθούν οικονομικό πλήγμα ίσο με 0,2% του ΑΕΠ, ενώ ο πληθωρισμός (ετήσιος) θα υποχωρήσει κατά 0,3%.
Σε ό,τι αφορά στην Κίνα, ο αντίκτυπος θα φθάσει ακόμη και το 1%, ωστόσο το ποσοστό θα μετριαστεί κατά πολύ από την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική που θα εφαρμόσει και πάλι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας -αποδυναμώνοντας το νόμισμα γουάν.
Ως αποτέλεσμα, ο τελικός αντίκτυπος θα φθάνει μόλις το 0,1% του ΑΕΠ, επισημαίνεται.
Σχετικά με τα κέρδη των εισηγμένων της Wall Street, η τράπεζα κάνει λόγο για μείωση 8 δολαρίων ΗΠΑ (σε σύγκριση με την πρόβλεψη αν δεν συμβεί το σενάριο) στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του 2019, με τον ρυθμό αύξησης θα περιορίζεται στο 5% ετησίως, έναντι πρόβλεψης για 10%.



Διαβάστε: Deutsche Bank: Ήδη ορατό το πλήγμα στις κινεζικές εξαγωγές από τους δασμούς 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης