Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αρέσουν στους ηλικιωμένους

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αρέσουν στους ηλικιωμένους
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ADAC Autoversicherung, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους νεότερους οδηγούς, ιδίως κάτω των 50 ετών
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από το ινστιτούτο Bilendi για λογαριασμό της ADAC Autoversicherung τον Ιούνιο του 2024, αποκάλυψε ότι ένας στους δύο οδηγούς κάτω των 30 ετών είναι ανοιχτός στην ιδέα της αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αντίθετα, μόνο το 9% των οδηγών άνω των 50 ετών θεωρεί πιθανό ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους θα είναι ηλεκτρικό.
Οι νέοι οδηγοί και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το 29% των οδηγών ηλικίας 18-29 ετών δηλώνει ότι είναι πιθανό το επόμενο όχημά τους να είναι ηλεκτρικό, ενώ το 28% είναι «ενδεχομένως» ανοιχτό σε αυτή την ιδέα. Σε αντίθεση, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία οδηγοί εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, καθώς μόλις το 18% αυτών θα εξέταζε την επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Η σημασία της αυτονομίας και του κόστους: Η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποδεικνύεται καθοριστικός παράγοντας για τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 38% των ερωτηθέντων θεωρεί την υψηλή αυτονομία σημαντικότερο κριτήριο από τον χαμηλό τιμή αγοράς (33%).
Ανάμεσα στους οδηγούς που ήδη χρησιμοποιούν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η αυτονομία είναι ακόμη πιο σημαντική, με το 68% να την προτιμά σε σχέση με το κόστος (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης