Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Bruno Sacco: O σχεδιαστής που μεταμόρφωσε τη Mercedes-Benz

tags :
Bruno Sacco: O σχεδιαστής που μεταμόρφωσε τη Mercedes-Benz
Ο Bruno Sacco, ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, έφυγε από τη ζωή στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 στο Sindelfingen, σε ηλικία 90 ετών.
Ιταλικής καταγωγής, αλλά με γερμανική υπηκοότητα, ο Sacco ήταν επικεφαλής σχεδιαστής της Mercedes-Benz από το 1975 μέχρι την αποχώρησή του το 1999.
Ο Sacco επηρέασε καθοριστικά τον σχεδιασμό της Mercedes-Benz για πολλές δεκαετίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία μερικών από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας, όπως η σειρά 124 E-Class, η σειρά 126 S-Class και η Mercedes-Benz 190 (W 201).
Ο Gorden Wagener, ο σημερινός επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, δήλωσε πως ο Sacco άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην εταιρεία με τα εμβληματικά του σχέδια και το πάθος του για την αισθητική.
Γεννημένος το 1933 στην Udine της Ιταλίας, ο Sacco έδειξε νωρίς ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό αυτοκινήτων, το οποίο ενισχύθηκε όταν επισκέφθηκε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο το 1951.
Στη συνέχεια σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Τορίνο και άρχισε την καριέρα του στην Carrozzeria Ghia SpA, προτού μετακομίσει στη Γερμανία το 1958 για να εργαστεί στη Mercedes-Benz.
Εκεί εργάστηκε σε διάφορα σημαντικά έργα, όπως η Mercedes 230 SL «Pagoda» και τα πρωτότυπα οχήματα με κινητήρες Wankel, C 111 και C 111-II (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης