Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Δοκιμάζουμε το εξωπραγματικό Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων

tags :
Δοκιμάζουμε το εξωπραγματικό Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων
Αν σας έλεγαν πως η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να γίνει απίστευτα διασκεδαστική θα το πιστεύατε ή θα σας φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας;
Όσο δύσπιστο και αν είναι το κοινό των «petrolheads» απέναντι στα ηλεκτρικά μοντέλα, oι άνθρωποι του N Division της Hyundai το πήραν λίγο… πατριωτικά, ένωσαν φαντασία και πραγματικότητα και δημιούργησαν το Ioniq 5 N.
Σα να έχουν βάλει στοίχημα μεταξύ τους για το αν μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν όλη τη φλόγα που πηγάζει από τα i20 N, i30 N και Kona N στο αμιγώς ηλεκτρικό τους SUV.
Η επιτυχία των παραπάνω hot μοντέλων έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στη Hyundai και την άνεση ή το περιθώριο αν θέλετε να ρισκάρουν όσο θέλουν.
Και όπως φαντάζεστε πολύ σωστά, όταν δημιουργείς χωρίς το άγχος της επιτυχίας, τότε είναι που προκύπτουν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Αντικρίζεις λοιπόν σε πρώτη φάση το Ioniq 5 N και βλέπεις πρησμένους θόλους, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τροχούς 21 ιντσών, κατακόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες και αεροδυναμικό διαχύτη μεταξύ άλλων.
Το performance blue χρώμα της έκδοσης δοκιμής μας βάζει για τα καλά στο κλίμα της «Ν» λογικής.
Οι αισθητικές παρεμβάσεις ήρθαν πάνω σε ένα ήδη όμορφο και καλαίσθητο περιβάλλον, ενώ πρόσθεσαν 8 εκατοστά στο μήκος του ηλεκτρικού SUV, 5 εκατοστά σε φάρδος και αφαίρεσαν 2 εκατοστά από το ύψος, με το μεταξόνιο να παραμένει φυσικά στα 3 μέτρα ακριβώς.
Άλλωστε η πλατφόρμα E-GMP στην οποία βασίζεται το Ioniq 5 δεν άλλαξε παρά μόνο ενισχύθηκε σημαντικά σε 40 σημεία του πλαισίου, όπως οι βάσεις των ηλεκτροκινητήρων, δεκάδες κολλήσεις και γενικότερα όπου υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση σε εκρηκτικές καταστάσεις (ανάρτηση, πίσω άξονας).
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πρόκειται για ένα καυτό SUV που πιθανότατα να περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην πίστα.
Στο εσωτερικού του κορυφαίου -μέχρι στιγμής- Ioniq, χαζεύεις αρχικά με το τριάκτινο τιμόνι, το οποίο φιλοξενεί τέσσερις μεγάλους διακόπτες σχετικούς με το κομμάτι της οδηγικής ευχαρίστησης.
Δυο στρογγυλοί χαμηλά και δύο πλάγιοι παραλληλόγραμμοι ψηλότερα, δείχνουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στα bucket καθίσματα του πανίσχυρου Hyundai (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης