Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σήμερα ή αύριο ανακοινώνεται το νέο διοικητικό οργανόγραμμα της Eurobank – Η ιδιωτικοποίηση της Eurobank θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης κεφαλαίου και όχι placement

tags :
 Σήμερα ή αύριο ανακοινώνεται το νέο διοικητικό οργανόγραμμα  της Eurobank – Η ιδιωτικοποίηση της Eurobank θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης κεφαλαίου και όχι placement
Μέσω αύξησης κεφαλαίου σε τιμή πολύ χαμηλότερη της τιμής της αμκ που υλοποίησε το ΤΧΣ δηλαδή στα 1,54 ευρώ θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Eurobank.
Το www.bankingnews.gr έχει αναφέρει αρκετές φορές βασικά επιχειρήματα για τα οποία ενδείκνυται η αύξηση και όχι το placement και σύμφωνα με πηγή στην Τρόικα η πρόταση αυτή φαίνεται να υπερισχύει.

Υπέρ της αύξησης τάσσονται η Eurobank, το ΤΧΣ και η ΤτΕ με βασικό στόχο την κεφαλαιακή ενίσχυση αλλά και την έλευση νέου στρατηγικού επενδυτή στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2014.
Εν τω μεταξύ χθες το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank που συνεδρίασε για την σύγκλιση γενικής συνέλευσης στις 26 Αυγούστου για να υλοποιηθεί μεταξύ άλλων αμκ λόγω της εξαγοράς του good TT εξέτασε και το νέο οργανόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο.
Η εκτελεστική επιτροπή θα απαρτίζεται από τον
Χρήστο Μεγάλου τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.
Ο Χ. Μεγάλου φέρεται αποφασισμένος να αναβαθμίσει όλα τα ικανά στελέχη της Eurobank με βασικό στόχο η τράπεζα να ισχυροποιηθεί για να μπορέσει να ιδιωτικοποιηθεί στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2014.
Το έργο του Χ. Μεγάλου πρέπει να επιτύχει ώστε η Eurobank να είναι η πρώτη τράπεζα που ιδιωτικοποιείται επιτυχώς.
O Μεγάλου πέραν των καλών σχέσεων που διατηρεί με το ΤΧΣ και την ΤτΕ, προσπαθεί να γεφυρώσει τις παρελθούσες διαφορές και με την διοίκηση της Εθνικής.
Όχι βεβαίως γιατί υπάρχει θέμα αναβίωσης του deal Εθνικής με Eurobank αυτό έχει οριστικά εγκαταλειφτεί αλλά ως μια προσπάθεια για να γυρίσει σελίδα ο τραπεζικός κλάδος.
Ο Μ. Κολακίδης θα είναι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank που θα ελέγχει το risk management.  
Η τράπεζα θα έχει μόνο ένα αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.
Ο Μεγάλου ποντάρει πολύ στην συνεργασία με τον Κολακίδη καθώς τα επόμενα 2-3 χρόνια το risk management θα είναι ύψιστης σημασίας για όλες τις τράπεζες.
Ο Φ. Καραβίας ως Γενικός Διευθυντής θα αναλάβει το treasury, το private banking και την χρηματιστηριακή.
Ο Βουσβούνης ως Γενικός Διευθυντής θα αναλάβει το asset management και το corporate.
Μπορεί να ειπωθεί ότι Καραβίας και Βουσβούνης αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες που ήλεγχε έως πρότινος ο Ν. Καραμούζης ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.
Ο Ιωάννου θα αναλάβει συνολικά το retail banking δηλαδή ότι επόπτευε ο Β. Μπαλλής όταν ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.
Στα στελέχη αυτά προστέθηκαν ο Κατσούλας πρώην στέλεχος της Εθνικής Λονδίνου και Π&Κ Χρηματιστηριακή που θα αναλάβει μηχανογράφηση, προμήθειες και στρατηγικό σχεδιασμό.
Ο Χάρης Σιγανός θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο ως δίκτυο θα διατηρηθεί αυτόνομο αλλά οι κεντρικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης