Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διχάζει δύο κορυφαίες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες η πορεία των αγορών τους προσεχείς μήνες - Την απαρχή μιας νέας bull market προαναγγέλλει η Goldman Sachs - Nέο κύμα αστάθειας προβλέπει η Citigroup, μεταθέτοντας χρονικά το ράλι το 2014

Διχάζει δύο κορυφαίες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες η πορεία των αγορών τους προσεχείς μήνες - Την απαρχή μιας νέας bull market προαναγγέλλει η Goldman Sachs - Nέο κύμα αστάθειας προβλέπει η Citigroup, μεταθέτοντας χρονικά το ράλι το 2014
Εκ διαμέτρου αντίθετες προβλέψεις για την πορεία των διεθνών αγορών - σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα - εκφράζουν δύο από τις ισχυρότερες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες, η Goldman Sachs και η Citigroup.
H Goldman Sachs προβλέπει διατήρηση και κορύφωση του ράλι των αγορών το προσεχές διάστημα, προαναγγέλλοντας μάλιστα την απαρχή της επόμενης bull market. Στον αντίποδα, ωστόσο, η Citigroup προειδοποιεί για νέο κύμα αστάθειας στις αγορές βραχυπρόθεσμα, τοποθετώντας χρονικά το ράλι των χρηματιστηρίων αργότερα και συγκεκριμένα το 2014.
Ειδικότερα, όπως προβλέπει στην τελευταία έκθεσή του ο Tobias Levkovich, κορυφαίος αναλυτής της Citigroup, η άνοδος της Wall Street και των λοιπών χρηματιστηρίων δεν θα σταματήσει εδώ!
Κατά τον Levkovich, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500 θα σκαρφαλώσει στις 1.900 μονάδες, αλλά όχι ακόμη. Για την ακρίβεια, μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, 2014! Ομοίως, για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, ο αναλυτής της Citigroup προβλέπει άνοδό του στις 17.100 μονάδες στο ίδιο χρονικό διάστημα, ήτοι στα τέλη του 2014!
Για τις εξαιρετικά αισιόδοξες προβλέψεις του, ο Levkovich επικαλείται τη δυναμική των εταιρικών κερδών, την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε διεθνές επίπεδο, καθώς και τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος.
Ωστόσο, όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο αναλυτής της Citigroup, το αίσθημα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία των διεθνών αγορών παραμένει ουδέτερο (neutral).
"Χωρίς καμία αμφιβολία, στην τρέχουσα συγκυρία οι μετοχές εμφανίζονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ο χρυσός για παράδειγμα", προβλέπει ο Levkovich.
Αυτό που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι πως ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ο αναλυτής της Citigroup αναμένει ράλι των διεθνών αγορών, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εκτιμά πως θα υπάρξει αυξημένη αστάθεια.
Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό από το εξής γεγονός: Ο Levkovich προβλέπει μόλις στις 1.650 μονάδες τον S&P 500 μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, 2013.
Την ίδια ώρα, την ψήφο εμπιστοσύνης που δίδει στις διεθνείς αγορές ανανεώνει η Goldman Sachs, επαναλαμβάνοντας πως παραμένει bullish (αισιόδοξη) για τις μετοχές.
"Οι μετοχές συνεχίζουν να προσφέρουν στους επενδυτές τις καλύτερες προοπτικές για σημαντικές αποδόσεις", δηλώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. Όπως προσθέτουν, πλέον οι μετοχές βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο, εξερχόμενες από τη φάση της "ελπίδας" και εισερχόμενες στη φάση της "ανάπτυξης".
"Όσον αφορά στις αποτιμήσεις των μετοχών... αυτές κινούνται διαρκώς ανοδικά", σχολιάζει ο Peter Oppenheimer, κορυφαίος αναλυτής της Goldman Sachs.
Όπως εξηγεί, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η τόνωση της εταιρικής κερδοφορίας και η αύξηση των μερισμάτων θα δώσουν νέα ώθηση στα διεθνή χρηματιστήρια.
"Οι μετοχές, στην τρέχουσα συγκυρία, εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερες προοπτικές από ότι δύνανται να καταγράψουν τα κρατικά ομόλογα", επισημαίνει στη συνέχεια ο Oppenheimer.
Όπως διευκρινίζει, η φάση της "ανάπτυξης" στην οποία εισέρχονται πλέον οι μετοχές αποτελεί το πιο σημαντικό στάδιο μιας bull market. "Για τα επόμενα 3-4 χρόνια, η προοπτική περαιτέρω αύξησης των εταιρικών κερδών παραμένει ισχυρή", σπεύδει να συμπληρώσει ο Oppenheimer.
"Οι ευρωπαϊκές μετοχές εμφανίζονται πιο ελκυστικές από τις αμερικανικές", προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης