Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δημοσκόπηση Reuters - Μεγαλύτερος από ότι δηλώνει η ΕΚΤ ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη - Στο +1% η ανάπτυξη το 2014

Δημοσκόπηση Reuters - Μεγαλύτερος από ότι δηλώνει η ΕΚΤ ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη - Στο +1% η ανάπτυξη το 2014
Στο +1,4% αναμένεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω το ευρωπαϊκό ΑΕΠ το 2015
O κίνδυνος αποπληθωρισμού για την Ευρωζώνη είναι πολύ πιο σοβαρός από ότι πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Την ανωτέρω διαπίστωση διατυπώνει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης που διενήργησε σε μεγάλη μερίδα αναλυτών και παραγόντων της αγοράς.
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, 22 αναλυτές σε σύνολο 46 συμμετεχόντων, δήλωσαν πως η απειλή του αποπληθωρισμού για την Ευρωζώνη είναι "αρκετά σοβαρή". Ακόμη 8 οικονομολόγοι, την χαρακτήρισαν "σοβαρή". Στον αντίποδα, 14 αναλυτές δήλωσαν πως ο κίνδυνος αποπληθωρισμού "δεν είναι σοβαρός", ενώ 2 αναλυτές θεωρούν πως "δεν υπάρχει καν κίνδυνος".
Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις της δημοσκόπησης, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το 2014 δεν θα ξεπεράσει το 1%.
"Το καίριο ερώτημα είναι ένα: Πως θα απαντήσει η ΕΚΤ στο πρόβλημα του πληθωρισμού και την απειλή του αποπληθωρισμού;" διερωτάται ο James Shugg, οικονομολόγος της Westpac.
"Παρά το γεγονός πως το βασικό σενάριο προβλέπει πως η Ευρωζώνη θα κατορθώσει να αποφύγει την απειλή του αποπληθωρισμού, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η ανησυχία είναι διάχυτη", εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Nα σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters, οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας διαμορφώνονται ως εξής:
- Ανάπτυξη +1% το 2014
- Ανάπτυξη +1,4% το 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης