Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Ετοιμαστείτε για την κατάρρευση των τιμών του χρυσού - Θα φτάσει στα 1.050 δολάρια η ουγγιά μέσα στο 2014

Goldman Sachs - Ετοιμαστείτε για την κατάρρευση των τιμών του χρυσού - Θα φτάσει στα 1.050 δολάρια η ουγγιά μέσα στο 2014
Μόλις εξασθενίσουν οι καταλύτες της ανόδου θα ξεκινήσει η πτώση
Ο χρυσός βρίσκεται στην κορυφή των αποδόσεων από την αρχή τους έτους, ξεκινώντας το 2014 στα 1.200 περίπου δολάρια φτάνοντας έως και τα 1.400 δολάρια.
Όμως η Goldman Sachs προειδοποιεί: Η άνοδος του χρυσού έχει λάβει ώθηση από τρεις κυρίως βασικούς και μη βιώσιμους παράγοντες: την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, την μείωση της κινεζικής ζήτησης λόγω των πιστωτικών ανησυχιών και τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις.
Γι' αυτό το λόγο, η Goldman Sachs υποστηρίζει ότι όταν όλες αυτές οι "ευνοϊκές" για το χρυσό εξελίξεις εξασθενίσουν το μέταλλο θα καταρρεύσει κοντά στα 1.050 δολάρια.
Και αυτό θα γίνει μέσα στο έτος, προειδοποιεί...
Ενώ βλέπουμε σαφείς καταλύτες για το πρόσφατο ράλι στις τιμές του χρυσού, η κίνηση αυτή έχει μεγάλη σχέση με τις πραγματικές αποδόσεις στις ΗΠΑ που είναι βασικό στοιχείο στις προβλέψεις και τη συγκριτική αξιολόγηση των τιμών του χρυσού, αναφέρει.
Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε να αυξάνονται οι πιθανότητες για μια ουσιαστική μείωση στις τιμές του χρυσού, εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι εξελίξεις για τα αμερικανικά ομόλογα.
Έτσι, η Goldman Sachs αναμένει ότι η πτώση στις τιμές του χρυσού θα εξαρτάται πιθανότατα από τα δεδομένα στην αμερικανική οικονομία, σε αντίθεση με τις προοπτικές του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης