Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνεχίζει η Citigroup να εκτιμά τον κίνδυνο Grexit ή άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδος στις αποτιμήσεις της - Μόλις στα 7,70 ευρώ η τιμή στόχος για ΟΠΑΠ

Συνεχίζει η Citigroup να εκτιμά τον κίνδυνο Grexit ή άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδος στις αποτιμήσεις της - Μόλις στα 7,70 ευρώ η τιμή στόχος για ΟΠΑΠ
Αλλάζει επί τα χείρω την προσέγγιση της αποτίμησης του ΟΠΑΠ
Μόλις στα 7,70 ευρώ ορίζει την τιμή στόχο του ΟΠΑΠ η Citigroup, ήτοι σχεδόν κατά 35% χαμηλότερα σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.
Η Citigroup αναφέρει ότι αλλάζει επί τα χείρω την προσέγγιση της αποτίμησης του ΟΠΑΠ, κυρίως για δύο λόγους:
1) Η πορεία των εσόδων επηρεάζεται σημαντικά από το μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου (WACC), το οποίο αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την τιμή στόχο
2) Η έλλειψη αξιόπιστου πλάνου και συγκεκριμένων κινδύνων στις εκτιμήσεις.
Με βάση τα παραπάνω, η Citigroup θεωρεί ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ θα διαπραγματεύεται με discount 15% σε σχέση με άλλες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη.
Στους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο ΟΠΑΠ, η Citigroup κατατάσσει την επίδραση που θα έχει η ελληνική οικονομία στα μεγέθη του ομίλου, καθώς ο ΟΠΑΠ αντλεί το 95% της κερδοφορίας του από την ελληνική αγορά.
Μάλιστα, η Citigroup εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψιν της στην μελλοντική πορεία του ΟΠΑΠ το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ ή μίας άτακτης χρεοκοπίας.
Επίσης, στους κινδύνους εντάσσει και το ασταθές κανονιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται ο όμιλος να κινηθεί, και το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα αρνητικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης