Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η ευρωπαϊκή περιφέρεια πρέπει να προετοιμαστεί για πολλές, σποραδικές μίνι κρίσεις στο μέλλον

Reuters: Η ευρωπαϊκή περιφέρεια πρέπει να προετοιμαστεί για πολλές, σποραδικές μίνι κρίσεις στο μέλλον
Πως αποτιμούν οι επενδυτές τις αναταράξεις που προκάλεσε η Βanco Espirito Santo
Πολλές και μικρές κρίσεις - σαν κι αυτή που προκάλεσε η πορτογαλική τράπεζα Espirito Santo - προβλέπουν από εδώ και στο εξής για την Ευρωζώνη οι επενδυτές, όπως αποκαλύπτει το Reuters.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, στο νέο του δημοσίευμα, οι επενδυτές είναι σε θέση να κατανοήσουν πως τα άλυτα προβλήματα της Ευρωζώνης - όπως για παράδειγμα η απουσία ισχυρής ανάπτυξης - μπορούν να προκαλέσουν νέες, μίνι κρίσεις.
"Δεν θεωρούμε πως τα προβλήματα που προκάλεσε η Βanco Espirito Santo μπορούν να προκαλέσουν συστημικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη", δηλώνει ο Martin Harvey, manager της Threadneedle Investments.
"Όμως οι κλυδωνισμοί που προκάλεσε η Βanco Espirito Santo υπενθυμίζουν σε όλους εμάς πως η ευρωπαϊκή περιφέρεια θα συνεχίζει να απειλείται από σποραδικές, μίνι κρίσεις, λίγω των βαθιών διαρθρωτικών αδυναμιών που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους", προσθέτει ο ίδιος.
"Εάν υπάρξει μαζικό sell-off στην περιφέρεια, εμείς μάλλον θα είμαστε αγοραστές και όχι πωλητές", επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Alan Higgins, της Coutts.
"Δεν είναι ακόμη η ώρα να αποσύρουμε κεφάλαια από το τραπέζι", σχολιάζει, με τη σειρά του, ο Didier Duret, της ABN-Amro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης