Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τους επόμενους μήνες η απόφαση των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος

tags :
Deutsche Bank: Τους επόμενους μήνες η απόφαση των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος
Δεν συμφέρει τους θεσμικούς πιστωτές της Ελλάδας να καθυστερούν μια απόφαση διαχείρισης του ελληνικού χρέους
Μέσα στο 2015 αναμένεται να βρεθεί λύση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με την Deutsche Bank, η οποία, στην τελευταία ανάλυση της, υπονοεί (χωρίς να το ξεκαθαρίζει όμως) ότι, με βάση το προφίλ του ελληνικού χρέους, μετά το 2015 οι λήξεις ελληνικών ομολόγων αφορούν στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.
Ειδικότερα, στην 6σέλιδη ανάλυση της υπό τον τίτλο "Greece interest and principal payment in 2015 and beyond" (Πληρωμές ομολόγων και τόκων της Ελλάδας το 2015 και μετά), την οποία σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Deutsche Bank επιχειρεί μια ανάλυση του πρέφα του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία:
- Από το χρέος που διακρατείται από τον ιδιωτικό τομέα τα 860 εκατ. ευρώ των τόκων πρέπει να αποπληρωθούν εντός του 2015.
Αυτό αυτά, το μεγαλύτερο μέρος (595 εκατ. ευρώ) θα πρέπει να πληρωθεί το Φεβρουάριο.
- Οι μεγάλες πληρωμές τον επόμενο χρόνο είναι στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Οι πληρωμές προς την ΕΚΤ είναι ορισμένες προς το τέλος του έτους ενώ οι πληρωμές προς το ΔΝΤ είναι πιο ομοιόμορφα κατανεμημένες.
- Από τα δάνεια του EFSF, η ΕΕ αποφάσισε να αναβάλει τις πληρωμές τόκων κατά 10 χρόνια παρατείνοντας τη διάρκεια των δανείων.
Επομένως, η Ελλάδα δεν έχει πληρωμές για δάνεια του EFSF μέχρι το 2022
- Από τα 52,9 δισ. ευρώ των διμερών δανείων, οι τριμηνιαίες πληρωμές τόκων (3μηνο Euribor + 50 μ.β.) θα αρχίσουν το 2028 (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Deutsche Bank).
Αυτό θα συνεπάγεται μια τριμηνιαία πληρωμή τόκων ύψους ~76 εκατ. ευρώ.



Κοιτάζοντας πέρα από το 2015

Μετά το 2015 οι μεγάλες εξοφλήσεις αφορούν δάνεια από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Έτσι υπάρχουν ελάχιστα κίνητρα για τον επίσημο τομέα να αφήσουν κάποια συμφωνία μετά από το 2015, καθώς η στάση πληρωμών των δανείων κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην ελληνική πολιτική σκηνή, καταλήγει η Deutsche Bank.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης