Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Περιθώριο συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας - EE... αλλά η ρήξη δεν μπορεί να αποκλειστεί

Bloomberg: Περιθώριο συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας - EE... αλλά η ρήξη δεν μπορεί να αποκλειστεί
Η ελληνική πρόταση έχει τύχει μικρής στήριξης από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών
Μεγάλη είναι η αυριανή ημέρα για την Ευρωζώνη, καθώς επί τάπητος θα τεθεί το μέλλον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ουκρανίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, αύριο θα διεξαχθούν δύο υψίστης σημασίας συναντήσεις, οι οποίες εν πολλοίς θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης.
Η πρώτη συνάντηση αγορά το Eurogroup, το οποίο θα εστιάσει στην Ελλάδα.
Η ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο, προτείνει τη χορήγηση ενός δανείου – γέφυρα, ύψους 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί το χρηματοδοτικό κραχ και να παρασχεί χρόνος στην Αθήνα, ώστε να καταθέσει το νέο σχέδιο βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο, η ελληνική πρόταση έχει τύχει μικρής στήριξης από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, με τον W. Schaeuble να επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε ένα πλήρες πρόγραμμα ή να δεσμευτεί για τη συνέχιση του υφιστάμενου μνημονίου.
Πάντως, σημειώνει το Bloomberg, υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών, αν και οι πιθανότητες ρήξης παραμένουν υψηλές.
Εκτός της Ελλάδας, το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον θα στραφεί και στη Σύνοδο του Μινσκ, όπου οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα επιχειρήσουν να επιλύσουν ειρηνικά το πρόβλημα της ανατολικής Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης