Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΚΤ: Αναγκαίες οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη - Τροχοπέδη τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα

tags :
ΕΚΤ: Αναγκαίες οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη - Τροχοπέδη τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα
Το πιθανό οικονομικό και δημοσιονομικό κόστος των δομικών μεταρρυθμίσεων, οδηγεί σε αναβολή της εφαρμογής τους
Την ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις αναδεικνύει το σημαντικό χάσμα στην οικονομική αντοχή μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωζώνη, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους, σημειώνει η ΕΚΤ.
Στο μηνιαίο οικονομικό της δελτίο, η ΕΚΤ τονίζει ότι παρά τα μακροπρόθεσμα οφέλη από τις δομικές μεταρρυθμίσεις, η εφαρμογή τους πριν την κρίση ήταν αποσπασματική.
Τυπικά, η κύρια αντίσταση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, προερχόταν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και ειδικότερα από συγκεκριμένες ομάδες των οποίων τα συμφέροντα έθιγαν οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις.
Πέραν αυτού, το πιθανό οικονομικό και δημοσιονομικό κόστος των δομικών μεταρρυθμίσεων, οδηγεί σε αναβολή της εφαρμογής τους, αναφέρει η ΕΚΤ στην ανάλυσή της.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι δομικές μεταρρυθμίσεις έχουν θετικές επιδράσεις μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη της παραγωγής, την απασχόληση και τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών.
Ωστόσο οι βραχυπρόθεσμες δημοσιονομικές επιπτώσεις των δομικών μεταρρυθμίσεων, δεν έχουν εξεταστεί σε βάθος, σύμφωνα με την ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης