Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs σε επενδυτές: Προσαρμοστείτε σε χαμηλότερες αποδόσεις στις αγορές το 2016

Goldman Sachs σε επενδυτές: Προσαρμοστείτε σε χαμηλότερες αποδόσεις στις αγορές το 2016
Καλύτερες οι προοπτικές για τις ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές, σύμφωνα με τη Goldman Sachs 
Την εκτίμηση ότι οι αποδόσεις των αγορών το 2016 θα είναι χαμηλότερες διατυπώνει η αμερικανική, επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και συμβουλεύει τους επενδυτές να προσαρμοστούν.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs αναμένει μέτριες αποδόσεις το 2016, καθώς προβλέπει ότι θα δεχθούν έντονες πιέσεις από τον συγκρατημένο ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, την επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες και την «αργοπορία» του πιστωτικού κύκλου σε ορισμένες περιοχές.
Πάντως, οι αναλυτές της Goldman Sachs χαρακτηρίζουν «θετικές» τις παγκόσμιες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ εμφανίζονται θετικοί ιδίως για τις μετοχές και τις προοπτικές σε Ιαπωνία και Ευρώπη.
Ωστόσο, όπως συνέβη και το 2015, εκτιμούν ότι υπάρχουν παράγοντες για έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, κυρίως λόγω της Κίνας και της αποκλίνουσας παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής, που ενδέχεται να επηρεάσουν τις αποδόσεις των αγορών.
Αναλυτικότερα η Goldman Sachs προκρίνει την επένδυση σε μετοχές, έναντι των ομολόγων, και σε ευρωπαϊκά και ιαπωνικά assets έναντι αμερικάνικων.
Σε κάθε περίπτωση η Goldman Sachs συμβουλεύει τους επενδυτές ότι μια «καλά-διαφοροποιημένη, δυναμική και επιλεκτική επενδυτική προσέγγιση μπορεί να είναι σημαντικό εργαλείο στο σημερινό περιβάλλον».
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι τα χαρτοφυλάκια με διαφορετικές εκθέσεις θα προσαρμοστούν πιο εύκολα σε μια περίοδο χαμηλών επενδυτικών αποδόσεων.
Εφόσον ένας επενδυτής συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιό του κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων με ατελείς συσχετίσεις μεταξύ τους, μπορεί δυνητικά να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα με μικρότερο κίνδυνο.

Περιπτώσεις διαφοροποιημένων χαρτοφυλακίων τα περασμένα έτη

Diversifying Asset Classes


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης