Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Το γράφημα που αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες 10 φορές που οι «αρκούδες» κυριάρχησαν στις αγορές

tags :
JPMorgan: Το γράφημα που αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες 10 φορές που οι «αρκούδες» κυριάρχησαν στις αγορές
Oι πτωτικές αγορές σχετίζονται με 4 μακροοικονομικούς δείκτες: τις υφέσεις, την εκτίναξη των εμπορευμάτων, την επιθετική πολιτική σύσφιξης από τη Fed και/ή τις ακραίες αποτιμήσεις
Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι συνέβη στις κακές εποχές κατά το παρελθόν, αλλά κάποιες φορές είναι σημαντικό να κοιτάξει κανείς πίσω για να δει τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον.
Στον οδηγό της JPMorgan Asset Management για τις παγκόσμιες αγορές, ο αναλυτής David Kelly και η ομάδα του συμπεριέλαβαν μία ματιά στις τελευταίες 10 φορές που το αμερικανικό χρηματιστήριο οδηγήθηκε στην αγκαλιά των «αρκούδων».
Αυτό που καθορίζεται ως πτώση 20% σε σχέση με τα πιο πρόσφατα υψηλά του S&P 500, οι πτωτικές αγορές σχετίζονται με 4 μακροοικονομικούς δείκτες: τις υφέσεις, την εκτίναξη των εμπορευμάτων, την επιθετική πολιτική σύσφιξης από τη Fed και/ή τις ακραίες αποτιμήσεις.
Ο πλέον κοινός παράγοντας ήταν η ύφεση, η οποία συνέπεσε 8 φορές με την πτωτική χρηματιστηριακή αγορά.
Αμέσως μετά ακολουθούν οι ακραίες αποτιμήσεις (5 φορές), η εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων και οι κύκλοι επιθετικής πολιτικής σύσφιξης από τη Fed (4 φορές).
Αυτή τη στιγμή, το διάγραμμα δεν δείχνει ότι κάποια από αυτές τις καταστάσεις υφίσταται σήμερα.
Δεν υπάρχει ύφεση επισήμως, τα εμπορεύματα βυθίζονται σε νέα χαμηλά αντί να εκτινάσσονται και η Fed μόλις ξεκίνησε να ανεβάζει τα επιτόκια.
Το μόνο που μπορεί να δεχτεί κανείς είναι οι ακραίες αποτιμήσεις και αυτό από μόνο του έριξε την αγορά μόνο μία φορά, το 1961.
Παρόλ’ αυτά, καλό είναι να έχει κανείς κατά νου το παρελθόν.

bear markets

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης