Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες απέφυγαν τα χειρότερα αλλά διευρύνθηκε το κεφαλαιακό χάσμα

tags :
Goldman Sachs: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες απέφυγαν τα χειρότερα αλλά διευρύνθηκε το κεφαλαιακό χάσμα
Η Goldman Sachs χαρακτηρίζει «μοναδική περίπτωση» τη Monte dei Paschi, σημειώνοντας ότι οι υπόλοιπες τράπεζες της Ιταλίας κατέγραψαν θετικές επιδόσεις, καλύτερες από ότι αναμενόταν
Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, σχολιάζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, στον απόηχο της ανακοίνωσης των stress tests από την ΕΒΑ.
Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η ανησυχία είχε επικεντρωθεί σε τρία σημεία, αναφέρει η Goldman Sachs σε έκθεσή της με ημερομηνία 31/07/2016 και τίτλο «Stress Test: Worst fears avoided; capital divergence widens ( Τεστ Αντοχής: Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα - Διευρύνθηκαν οι κεφαλαιακές αποκλίσεις») την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Ο φόβος λοιπόν αφορούσε τις ιταλικές τράπεζες, τις γερμανικές τράπεζες και το ρίσκο του bail in.
Τελικά η Monte dei Paschi αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή τράπεζα με τη χειρότερη επίδοση, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση τραπεζών όπως η Barclays, η Deutsche Bank και η Societe Generale, σημειώνει η Goldman Sachs.
Κανένα από τα παραπάνω δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Είναι σημαντικό ωστόσο να τονιστεί ότι οι ιταλικές τράπεζες (με εξαίρεση τη Monte dei Paschi), βρίσκονται σε μια λογική θέση, κόντρα στις εκτιμήσεις της αγοράς περί συστημικής αδυναμίας.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι τράπεζες με τις χειρότερες επιδόσεις ήταν η Barclays, η Deutsche Bank, η Societe Generale, οι ιρλανδικές τράπεζες και η Monte dei Paschi.
Στην καλύτερη θέση βρίσκονται τα τραπεζικά ιδρύματα των σκανδιναβικών χωρών.
Η Goldman Sachs χαρακτηρίζει «μοναδική περίπτωση» τη Monte dei Paschi, σημειώνοντας ότι οι υπόλοιπες τράπεζες της Ιταλίας κατέγραψαν θετικές επιδόσεις, καλύτερες από ότι αναμενόταν.

Goldman Sachs: Οι επιδόσεις των τραπεζών στα ευρωπαϊκά stress tests


Goldman Sachs: Οι σκανδιναβικές τράπεζες κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις στο βασικό σενάριο




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης