Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Eπιτυχές το ελληνικό buyback - Ελαφρύνει το χρέος της Ελλάδας κατά 9,5% του ΑΕΠ - Χωρίς ομόλογα πλέον οι ελληνικές τράπεζες - Βέβαιη η εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ

Citigroup: Eπιτυχές το ελληνικό buyback - Ελαφρύνει το χρέος της Ελλάδας κατά 9,5% του ΑΕΠ - Χωρίς ομόλογα πλέον οι ελληνικές τράπεζες - Βέβαιη η εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ
Υψηλότερη των προσδοκιών χαρακτηρίζει τη μέση τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκε η επαναγορά του ελληνικού χρέους η Citigroup, σε σημερινή 10σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - EcoFin holds crunch talks on SSM today", σε μια πρώτη απόπειρα αποτίμησης της έκβασης του buyback.
Στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, o οίκος σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: Η μέση τιμή της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, στα 33,5 σεντς αποδείχθηκε υψηλότερη του αναμενομένου, γεγονός που σημαίνει αυτόματα πως η ελάφρυνση του χρέους από την όλη διαδικασία ισοδυναμεί με το 9,5% του ελληνικού ΑΕΠ, έναντι του στόχου για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 11% έναντι του ΑΕΠ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, συνεχίζει η Citigroup, πως το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020, έναντι του στόχου για μείωσή του στο 124% του ΑΕΠ.
Αναφερόμενος ο οίκος στην απόφαση για re-opening του βιβλίου προσφορών το πρωί της Δευτέρας, εξηγεί πως είχε στόχο την αύξηση της συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών στο buyback. Oι ελληνικές τράπεζες πρόσφεραν το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που διέθεταν στα χαρτοφυλάκιά τους, παραδέχεται η Citigroup.
Κληθείς ο οίκος να σχολιάσει την αντίδραση των δανειστών της Ελλάδας στην εκπόνηση του σχεδίου επαναγοράς του ελληνικού χρέους, επικαλείται τις χθεσινές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες το Eurogroup δεν βλέπει ανυπέρβλητα εμπόδια, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
"Η Ελλάδα θα λάβει την επίσημη έγκριση για την καταβολή της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ στο Eurogroup της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου", υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citigroup στη σημερινή έκθεσή τους.
"Ακόμη και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, καλωσόρισε καταρχήν τα αποτελέσματα του ελληνικού buyback, διευκρινίζοντας και η ίδια πως η επίσημη τοποθέτηση των δανειστών για την επόμενη μέρα της Ελλάδας θα είναι σε απευθείας εναρμόνιση με τους Ευρωπαίους ηγέτες", καταλήγει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης