Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Υγιής η διόρθωση στην αγορά και στις τράπεζες που εντάθηκε λόγω Rehn – Η αγορά απέδειξε ότι κατανοεί τις στρεβλώσεις και σπεύδει να τις εξωραΐσει – Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

 Υγιής η διόρθωση στην αγορά και στις τράπεζες που εντάθηκε λόγω Rehn – Η αγορά απέδειξε ότι κατανοεί τις στρεβλώσεις και σπεύδει να τις εξωραΐσει – Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;
Η διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο ήταν λογική, επιβεβλημένη και αναγκαία.
Μετά από μια μακρά παρατεταμένη άνοδο μετά από μια ακραία άνοδο μια διόρθωση ήταν υγιής, αναμενόμενη και επιβεβλημένη.

Οι δηλώσεις του επιτρόπου Rehn ότι η Ελλάδα θα παραμείνει επί μακρόν υπό επιτήρηση και ότι το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους δεν θα συζητηθεί πριν το καλοκαίρι του 2014  ήταν αφορμή μια καλή αφορμή να σημειωθεί μια καλή διόρθωση.
Οι τράπεζες να υποχωρήσουν έως -7,45% με επίκεντρο την Εθνική.
Τα warrants να υποχωρήσουν -14,67% με επίκεντρο την Εθνική και στον FTSE 25 η ΜΙΓ, ΟΠΑΠ να βρεθούν στην κορυφή των πιέσεων με απώλειες έως -7,35%.
Η διόρθωση ήταν λογική.
Είχαμε επισημάνει ότι είναι αδιανόητο το ελληνικό banking να αποτιμάται μαζί με τα warrants στα 33 δισεκ. ευρώ και η Deutsche bank που είναι 4,5 φορές μεγαλύτερη από το σύνολο των ελληνικών τραπεζών να αποτιμάται 37 δισεκ.
Ήταν λάθος, ήταν στρέβλωση, που δεν είχε λογική.
Αν κυριαρχήσει η λογική ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην εξάσκηση των warrants των τραπεζών τότε ο ένας λόγος που πυροδότησε την άνοδο θα μετριαστεί και θα παραμείνει μόνο η παράμετρο της MSCI και της υποβάθμισης του ΧΑ σε αναδυόμενη αγορά.
Οι εισροές θα σημειωθούν και όπως έχουμε επισημάνει το διάστημα 7 με 26 Νοεμβρίου θα είναι καθοριστικό.
Στις 7 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν ειδικά βάρη για δείκτη και μετοχές και στις 26 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί το μεγάλο κύμα της αναδιάρθρωσης των δεικτών με μαζικότατες εισροές κεφαλαίων.
Το ερώτημα όμως είναι τι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον;
Τα επίπεδα των 1145 και 1126 μονάδων είναι κρίσιμα για την αγορά.
Αν κρατήσουν τότε οι πιθανότητες επανάκαμψης των long είναι μεγάλες.
Αν δεν κρατήσουν η διόρθωση θα συνεχιστεί.
Η αγορά θα στηριχθεί στην εισρέουσα ρευστότητα και ανεξαρτήτως που θα ολοκληρωθεί η διόρθωση το βέβαιο είναι ότι το μεγάλο κερδοσκοπικό παιχνίδι θα στηθεί 7 με 26 Νοεμβρίου.

Υποσημείωση

Η προειδοποίηση του κορυφαίου τραπεζίτη ότι θα υπάρξει βίαιη διόρθωση εντός των επόμενων δύο εβδομάδων (η εκτίμηση έγινε 16 Οκτωβρίου) δικαιώθηκε.
Αύριο θα έχουμε νέα εκτίμηση του για την πορεία της αγοράς.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:09, 24 Οκτωβρίου 2013)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης