Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

«Πυρ ομαδόν» από τον γερμανικό τύπο κατά Merkel - Hollande για την ολιγωρία στην καταπολέμηση της ανεργίας - Die Zeit: Καθυστερημένη η μάχη - Spiegel: Μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις

tags :
«Πυρ ομαδόν» από τον γερμανικό τύπο κατά Merkel - Hollande για την ολιγωρία στην καταπολέμηση της ανεργίας - Die Zeit: Καθυστερημένη η μάχη - Spiegel: Μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις
Τα βέλη τους κατά των Ευρωπαίων ηγετών και ιδιαίτερα κατά της Καγκελαρίου Merkel και του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande, στρέφουν οι γερμανικές εφημερίδες, κατηγορώντας τους για καθυστερημένη αντίδραση απέναντι στη μάστιγα της ευρωζώνης, που δεν είναι άλλη από την ανεργία.
H ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, κάνει λόγο για «καθυστερημένη μάχη της Ευρώπης ενάντια στην ανεργία των νέων».
Μεταξύ άλλων σημειώνει, όπως αναφέρει η Deutsche Welle:
«Ήταν η δεύτερη κρίσιμη συνάντηση. Η προηγούμενη σύνοδος έγινε τον Ιούλιο στο Βερολίνο. Αναμένεται να ακολουθήσει μία τρίτη συνάντηση στην Ελλάδα ή την Ιταλία. Οι σύνοδοι στοχεύουν στο να περάσουν το μήνυμα ότι οι πολιτικοί λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους το πρόβλημα.
Στην πραγματικότητα όμως, αυτή η σωτήρια δράση ξεκινά πάρα πολύ αργά».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι νέοι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από τη σημερινή Ευρώπη. Υπογραμμίζει επίσης ότι η όξυνση της κρίσης αυξάνει τα ποσοστά των λαϊκιστικών και ακροδεξιών κομμάτων, αναφερόμενη στη διάδοση των «φασιστικών ιδεών της Χρυσής Αυγής» στην Ελλάδα και επισημαίνει: «Η ανεργία των νέων δεν είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει έτσι απλά. Εξαρτάται και από τη γενικότερη κατάσταση στο πεδίο της απασχόλησης. Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία απλά δεν υπάρχουν προς το παρόν αρκετές θέσεις απασχόλησης, ούτε για νέους ούτε για μεγαλύτερους ηλικιακά ζητούντες εργασία». Το δημοσίευμα προειδοποιεί τέλος ότι τα χρήματα που αναμένεται να διατεθούν για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας μπορεί «ρίξουν» προσωρινά τα ποσοστά ανεργίας, ωστόσο «το πραγματικό πρόβλημα θα μετατεθεί απλά στο μέλλον».
Το περιοδικό Der Spiegel σχολιάζει στην ιστοσελίδα του ότι η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, «επέδειξαν αρμονία, ωστόσο στην ουσία δεν υπήρξε καμία πρόοδος». Επικαλούμενο τις δηλώσεις Hollande μετά το πέρας της συνόδου, σύμφωνα με τον οποίο «διακυβεύεται το μέλλον μίας ολόκληρης γενιάς», το Der Spiegel σχολιάζει: «Μεγάλα λόγια, ωστόσο έλειψαν οι πράξεις».
«Ωραία λόγια για τη χαμένη γενιά» τιτλοφορεί το σχετικό της δημοσίευμα η Süddeutsche Zeitung και επισημαίνει:
«Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της ΕΕ τονίζουν εκ νέου τις καλές τους προθέσεις στη μάχη κατά της νεανικής ανεργίας. Παρ’ όλα αυτά τα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών φαίνεται να έχουν μέχρι σήμερα περιορισμένη ικανότητα δράσης». Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το διάστημα 2014-2020, με αποτέλεσμα ευρωπαίοι αξιωματούχοι να προμηνύουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν συγκεκριμένα πρότζεκτ κατά της νεανικής ανεργίας από τον προσεχή Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης