Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Σε κίνδυνο η άμυνα της Ελλάδος λόγω ανόητων επιλογών - Επικίνδυνα δουλικές ακροβασίες που πλήττουν τα εθνικά συμφέροντα

Σε κίνδυνο η άμυνα της Ελλάδος λόγω ανόητων επιλογών -  Επικίνδυνα δουλικές ακροβασίες που πλήττουν τα εθνικά συμφέροντα
Με όρους αμυντικής πολιτικής η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, οι επιλογές είναι από τραγικές έως ανόητες και προφανώς ακολουθηθεί δουλοπρεπή πολιτική νομίζοντας ότι το ηττημένο από τους Ρώσους ΝΑΤΟ θα είναι για πάντα…
Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο για λάθος λόγους.
Με όρους αμυντικής πολιτικής η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, οι επιλογές είναι από τραγικές έως ανόητες και προφανώς ακολουθηθεί δουλοπρεπή πολιτική νομίζοντας ότι το ηττημένο από τους Ρώσους ΝΑΤΟ θα είναι για πάντα…

1)Αφόπλισαν τα νησιά του Αιγαίου, στο Αιγαίο δεν υπάρχουν σοβαρά συστήματα αεράμυνας.

2)Χρησιμοποιούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως σημείο εκφόρτωσης του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ για να κινηθεί εναντίον της Ρωσίας που κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

3)Η βάση στην Λάρισα και το εκεί στρατηγείο χρησιμοποιείται είτε για την Ερυθρά Θάλασσα, είτε για να απογειώνονται drones για να χτυπούν την Ρωσική Κριμαία.
Πράξη εχθρική και ποταπή για τους Ρώσους.

4)Από τότε που η Ελλάδα εμπλάκηκε στην Ερυθρά Θάλασσα δήθεν για να αντιμετωπίσουν τις απειλές στην ναυσιπλοΐα των Houthis ο ελληνικός εμπορικός στόλος έγινε στόχος.
Πόσα ελληνικά πλοία έχουν χτυπηθεί στην Ερυθρά Θάλασσα, ποτέ δεν έγινε στόχος ο ελληνικός στόλος… αλλά τώρα είναι πλέον στόχος.

5)Ο έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν γνώριζε τι τρύπες έχουν δημιουργηθεί στην εθνική άμυνα αφού πολλά οπλικά συστήματα μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία.
Οι Ρώσοι κατέστρεψαν όλα τα οπλικά συστήματα που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση η οποία εναντιώνεται στην πλειοψηφία της κοινωνίας που είναι ρωσόφιλη.

6)Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντί να παρουσιάσει μια πρόταση για ειρήνη τόνισε στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία στον πόλεμο.
Μόνο ανόητοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις.

7)Ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξαρτάται από τις ΗΠΑ ως προς την άμυνα…
Τα λέει αυτά ο έλληνας πρωθυπουργός γιατί έχει ταχθεί υπέρ του Biden αυτού του πολιτικού με άνοια στις ΗΠΑ… ενώ ο Trump έρχεται στην εξουσία…
Ο Μητσοτάκης δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τον Trump αλλά με δουλοπρεπή τρόπο θα κάνει ακόμη μια κυβίστηση.

8)Η επίσημη Ελλάδα – όχι η καθολική πλειοψηφία της κοινωνίας – εμφανίζεται ενάντια της Ρωσίας η οποία είναι ο μεγάλος νικητής στην Ουκρανία.
Το καθεστώς Zelensky έχει υποστεί δραματική ήττα και μαζί και το ανήμπορο ΝΑΤΟ.
Ο Μητσοτάκης έφερε την Ελλάδα στο πλευρό των ηττημένων…

Όλα αυτά δεν δείχνουν σοβαρότητα στην εξωτερική πολιτική.
Ο Μητσοτάκης βάζοντας εμπρός τις προσωπικές του φιλοδοξίες, έχοντας ευρωπαικές βλέψεις... προκαλεί μεγάλη ζημία στα εθνικά συμφέροντα στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική.
Πραγματικά θλιβερή εικόνα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης