Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αν η Ελλάδα είχε την δραχμούλα….

    Αν η Ελλάδα είχε την δραχμούλα….
Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα έφθανα σε αυτό το σημείο να γράψω για την δραχμή.
Προσωπικά συνεχίζω να είμαι υποστηρικτής, θιασώτης του ευρώ του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος που άκομψα εισήχθηκε στην μικροαστική ελληνική κοινωνία, προκαλώντας πλήθος στρεβλώσεων και αισχροκέρδειας στην καθημερινότητα μας.

Όμως το ευρώ είναι το νόμισμα που μας παρείχε ασφάλεια στις δύσκολες περιόδους και ακόμη σημαντικότερο τα κοινοτικά κονδύλια διέσωσαν την πάντα αμφιβόλου ποιότητας ελληνική οικονομία.
Το ευρώ βοήθησε την Ελλάδα αυτό είναι γεγονός και θα πρέπει να το πούμε με πολύ καθαρό τρόπο.
Όμως γιατί επικαλούμαστε την δραχμούλα μας, την παλιά δραχμή;  
Η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Δυστυχώς πολλοί πιστεύουν ότι η χώρα θα μπει στον δρόμο της ανάπτυξης αλλά η ανάπτυξη δεν θα έρθει. Το βασικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η ανταγωνιστικότητα. Αν υπήρχε η δραχμή θα μπορούσαμε να υποτιμήσουμε το νόμισμα 30% με 40% και μέσω αυτής της διαδικασίας να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά την κρίση και την βαθιά ύφεση.
Αν είχαμε την δραχμή θα είχαμε και λύση στο πρόβλημα μας.  
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στην δραχμή, προσωπικά πιστεύω ότι τις λύσεις πρέπει να τις αναζητούμε με τα όπλα του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος.
Πάντως για να αποδώσουμε  ρεαλιστικά την πραγματικότητα η δραχμή αν την είχαμε τώρα θα μας έσωζε, δεν την έχουμε όμως και γι’ αυτό ας κοιτάξουμε μπας και σωθούμε με το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης