Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ergo - Μέσω κοινοπραξίας οι Πρώτες Ασφάλειες Ζωής στην Κίνα

tags :
Ergo - Μέσω κοινοπραξίας οι Πρώτες Ασφάλειες Ζωής στην Κίνα
Η εταιρία  ERGO Κίνας Ζωής θα αναπτύξει ένα δίκτυο πωλήσεων με αυτοαπασχολούμενους πράκτορες πλήρους απασχόλησης
Ο όμιλος ERGO προσφέρει τώρα προγράμματα ασφάλισης ζωής στην κινέζικη αγορά.
Η κοινή επιχείρηση, ERGO Κίνας Ζωής και SSAIH, ξεκίνησε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, πουλώντας τα πρώτα της ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Η εταιρία Ergo Κίνας Ζωής επικεντρώνεται στην οικονομικά ελκυστική επαρχία της Shandong και τους περίπου 97 εκατομμύρια κατοίκους της, που την καθιστούν την τρίτη μεγαλύτερη εγχώρια ασφαλιστική αγορά.
Η επίσημη έναρξη της κοινοπραξίας σηματοδοτεί  το τέλος των δραστηριοτήτων σύστασης και νομικής προετοιμασίας, που διήρκεσαν περίπου δυόμιση χρόνια. Ο όμιλος ERGO και η κρατική χρηματοοικονομική επενδυτική εταιρία SSAIH συμφώνησαν να ιδρύσουν μια κοινή επιχείρηση τον Ιανουάριο του 2011, στην οποία κάθε εταίρος κατέχει το 50% των μετοχών.
Η εταιρία ERGO Κίνας Ζωής έχει την έδρα της στην επαρχιακή πρωτεύουσα της Jinan, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου, και αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 100 άτομα προσωπικό.
Η εταιρία θα προσφέρει προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την κινέζικη αγορά και θα επικεντρώνεται κυρίως στην αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη.
Συγκεκριμένα, η εταιρία θα προσφέρει κατά κύριο λόγο αποταμιευτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, συμπεριλαμβανομένων των παροχών απώλειας ζωής, με διάφορες διάρκειες.
Άλλα προϊόντα θα περιλαμβάνουν ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος και επιλογές για την κάλυψη νοσοκομειακής περίθαλψης.
Η εταιρία  ERGO Κίνας Ζωής θα αναπτύξει ένα δίκτυο πωλήσεων με αυτοαπασχολούμενους πράκτορες πλήρους απασχόλησης.
Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της κινέζικης ασφαλιστικής αγοράς είναι πολύ θετικές, όπως επισημαίνει ο Dr. Jochen Messemer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ERGO: “Εργαζόμαστε με βάση την υπόθεση ότι το 2020 η Κίνα θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά βασικής ασφάλισης στον κόσμο, όπως δηλώνει το εισόδημα από τα ασφάλιστρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση.
Η αγορά για την ασφάλιση ζωής μόνο στην Κίνα αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 15% κατά τα επόμενα χρόνια.  
Η επαρχία της Shandong δείχνει επίσης μεγάλες δυνατότητες στον τομέα της ασφάλισης: οι ασφαλιστικές δαπάνες ανά κάτοικο, αλλιώς γνώστες ως πυκνότητα ασφάλισης, είναι περίπου 130 ευρώ ετησίως εκεί.
Η ίδια η επαρχιακή κυβέρνηση της Shandong έχει θέσει ως στόχο την αύξηση την πυκνότητας ασφάλισης έως 270 ευρώ μέχρι το 2015. Ως μέτρο σύγκρισης, η πυκνότητα ασφάλισης στη Γερμανία είναι σήμερα περίπου 2.200 ευρώ”.
Η κρατική χρηματοοικονομική επενδυτική εταιρία SSAIH ανήκει στη διοίκηση διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της επαρχιακής κυβέρνησης.
Το 2012, η εταιρία πραγματοποίησε επενδύσεις αξίας περίπου 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και απασχολούσε πάνω από 12.000 υπαλλήλους.
“Η δέσμευση μας στην Κίνα είναι μακροπρόθεσμη” τόνισε ο Jochen Messemer.
Η στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης της ERGO επικεντρώνεται στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας. Η ERGO προετοιμάζει επίσης μια κοινοπραξία στην Ινδία, η οποία αναμένεται να αρχίσει να προσφέρει ασφάλειες ζωής το 2014.
Στην Ινδία ο όμιλος λειτουργεί με επιτυχία στις γενικές ασφάλειες ήδη από το 2008 με την κοινοπραξία HDFC ERGO, η οποία είναι πλέον η 4η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία γενικών ασφαλειών στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης