Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Moody's: Γεμάτο προκλήσεις το 2013 για τις ασφαλιστικές - Πλήγμα τα χαμηλά επιτόκια

tags :
Moody's: Γεμάτο προκλήσεις το 2013 για τις ασφαλιστικές - Πλήγμα τα χαμηλά επιτόκια
Προκλήσεις βλέπει για τις ασφάλειες ζωής και περιουσίας το 2013 παγκοσμίως ο οίκος αξιολόγησης Moody's, εξαιτίας της αργής και αναιμικής ανάπτυξης που πλήττει τις πωλήσεις και τον κύκλο εργασιών των ασφαλιστικών.
Σύμφωνα με το Global Life Insurance Outlook του 2013, η Moody's, επισημαίνει ότι αν και οι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, οι ασφαλιστικές θα πληγούν από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ενώ και τα χαμηλά επιτόκια επηρεάζουν τα περιθώρια κέρδους του κλάδου.
Παράλληλα, η συνεχιζόμενη πολιτική των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων και η μεταβλητότητα στις αγορές θα αυξήσουν την ανάγκη των ασφαλιστικών να εγγυηθούν ορισμένα επενδυτικά προϊόντα, αυξάνοντας τα επίπεδα ρίσκου που αναλαμβάνουν.
Για τις ασφαλιστικές που είναι εκτεθειμένες στις ΗΠΑ, οι αποζημιώσεις λόγω του τυφώνα Sandy θα επηρεάσουν τα μεγέθη του τέταρτου τριμήνου του 2012, ενώ εκείνες που είναι εκτεθειμένες στην Ευρώπη, οι μεταρρυθμίσεις στο καθεστώς της εποπτείας του κλάδου, θα επηρεάσει την πορεία της κερδοφορίας, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης