Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody’s: Θετική η επίδραση της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία για τις βιομηχανίες ενέργειας - Στόχος οι χαμηλές τιμές

Moody’s: Θετική η επίδραση της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία για τις βιομηχανίες ενέργειας - Στόχος οι χαμηλές τιμές
Στον αντίποδα, η συμφωνία είναι πιστωτικά αρνητική για τις εταιρείες συμβατικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τον κλάδο των υπηρεσιών
Η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στα CDU/CSU και το SPD για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, θα επιδράσει άμεσα στα πιστωτικά προφίλ των εταιρειών ενέργειας και υποδομής της Γερμανίας, σημειώνει σε σημερινή του ανάλυση ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
H συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση, η οποία ορκίζεται σήμερα, είναι πιστωτικά θετική για τις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, των οικοδομικών υλικών και των κατασκευαστικών εταιρειών, καθώς και των εταιρειών εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών.
Στον αντίποδα, η συμφωνία είναι πιστωτικά αρνητική για τις εταιρείες συμβατικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τον κλάδο των υπηρεσιών προσωπικού και των εταιρειών μεταποιητικής παραγωγής.
Όπως σημειώνει η Moody’s, ένας από τους στόχους της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία, είναι να διατηρήσει χαμηλά τις τιμές, γεγονός που θα επιδράσει θετικά στις βιομηχανικές εταιρείες ενέργειας, ειδικά στους παραγωγούς αλουμινίου και ατσαλιού, αλλά και στις εταιρείες χημικών.
Ωστόσο, ο οίκος σημειώνει ότι η συμφωνία δεν θα προσφέρει στήριξη στις συμβατικές επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας, οι οποίες υποφέρουν από τις πιεσμένες τιμές ενέργειας.
Επιπλέον, η δέσμευση για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορούσε να εκτοπίσει την συμβατικές μονάδες και να θέσει υπό πίεση τα spreads. Αυτό είναι πιστωτικά αρνητικό για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η E.ON (A3 αρνητικό), EnBW (A3 αρνητικό) και RWE (Baa1 σταθερό).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης