Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιασμένος από τη στήριξη της ΕΚΤ στην οικονομία ο CEO της Airbus

tags :
Εντυπωσιασμένος από τη στήριξη της ΕΚΤ στην οικονομία ο CEO της Airbus
Θα εντείνει τις προσπάθειες της για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2014
O διευθύνων σύμβουλος της Airbus, F. Bregier δήλωσε εντυπωσιασμένος, όπως μεταδίδει το CNBC, από την στήριξη της Ευρωπαϊκής  Κεντρικής Τράπεζας και πιστεύει πως θα εντείνει τις προσπάθειες της για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2014.
“Νομίζω ότι λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή οικονομία πρέπει να αναπτυχθούν. Και έτσι δεν υπάρχει πιθανότητα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία, όταν η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υποστηρίζουν πραγματικά την ανάπτυξη μέσω νομισματικών μέτρων”, δήλωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ ψαλλίδισε ακόμα περισσότερο το επιτόκιο φθάνοντας στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% για να αποφύγει συνέπειες από πιθανό αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη, ενώ χορήγησε με φθηνά δάνεια «πάσχουσες» οικονομίες της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Στο μεταξύ η FED, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την αύξηση των αγορών κρατικών ομολόγων από 10 δισεκ. στα 75 εκατ. δολάρια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus πρόσθεσε επίσης πως ο όμιλος παραμένει αφοσιωμένος στον βασικό στόχο που είναι η παράδοση αεροσκάφους στην Qatar Airways στο τέλος του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης