Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματισμός στον ΟΗΕ για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στο Ιράκ

tags :
Προβληματισμός στον ΟΗΕ για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στο Ιράκ
Ενδεικτικά από τις αρχές του μήνα υπάρχουν περισσότεροι από 440 νεκροί
Την αύξηση των περιστατικών βίας διαπίστωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Ιράκ. Μάλιστα ο Ban Kim- Moon κάλεσε τους Ιρακινούς ηγέτες να αντιμετωπίσουν "στη ρίζα τους" τα προβλήματα βίας στη χώρα τους.
Αυτοί "πρέπει να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν παραμερίζεται (...) ότι υπάρχει μια πολιτική συνοχή (...), μια κοινωνική συνοχή και ένας συνολικός πολιτικός διάλογος", συνέχισε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι.
"Η κατάσταση της ασφάλειας στο Ιράκ αποτελεί αναμφίβολα μια πηγή μεγάλης ανησυχίας", τόνισε ο Ban, προσθέτοντας ότι ο ίδιος "ανησυχεί πάρα πολύ για την κλιμάκωση της βίας στην επαρχία Αλ Άνμπαρ".
Από τις αρχές του 2013 έχει αναζωπυρωθεί η βία στο Ιράκ. Ενδεικτικά ο απολογισμός των νεκρών των επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στη χώρα από τις αρχές του μήνα έχει ήδη ξεπεράσει αυτόν του συνόλου του περσινού Ιανουαρίου, καθώς υπάρχουν περισσότεροι από 440 νεκροί. Εξάλλου πέρυσι περισσότεροι από 6.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη βία στη χώρα.
Η επίσκεψη του Ban γίνεται πριν από την ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, η οποία είναι γνωστή με την ονομασία "Γενεύη 2" και προβλέπεται να αρχίσει στην Ελβετία στις 22 Ιανουαρίου.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης