Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ- Διεξάγονται έντονες διαβουλεύσεις για τη διεξαγωγή της Γενεύης 2

ΟΗΕ- Διεξάγονται έντονες διαβουλεύσεις για τη διεξαγωγή της Γενεύης 2
Mε φόντο τις απειλές της συριακής αντιπολίτευσης να μην συμμετάσχει στη λεγόμενη Γενεύη 2 μετά την πρόσκληση του Ιράν, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Βan Ki-Moon δήλωσε σήμερα ότι διεξάγονται εντατικές διαβουλεύσεις σχετικά με την προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα διεθνή διάσκεψη για τη Συρία.
Σημειώνεται μάλιστα ότι η συριακή αντιπολίτευση απείλησε να μην συμμετάσχει στη λεγόμενη Γενεύη 2 μετά την πρόσκληση του Ιράν.
«Διεξάγονται εντατικές και επείγουσες διαβουλεύσεις. Θα έχω να πω περισσότερα για την κατάσταση αργότερα σήμερα», δήλωσε ο Ban στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη διεθνή διάσκεψη για τη Συρία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Ιανουαρίου.
«Προς το παρόν, θα ήθελα να καλέσω όλους τους εμπλεκόμενους να διατηρήσουν στο μυαλό τους πρωταρχικά τις ανάγκες του συριακού λαού», σημείωσε ο Βan στο 15μελές συμβούλιο.
Η πρόσκληση που έστειλε την τελευταία στιγμή ο ΟΗΕ στο Ιράν για να συμμετάσχει στη Γενεύη 2 προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τη συριακή αντιπολίτευση να ανακοινώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη αν ο Μπαν δεν αποσύρει την πρόσκληση.


bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης