Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Παρουσίασε δικό της σχέδιο για τη Συρία

Ρωσία - Παρουσίασε δικό της σχέδιο για τη Συρία
Χθες, είχε απορρίψει το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ τονίζοντας ότι δημιουργεί συνθήκες για στρατιωτική επέμβαση
Δικό της σχέδιο απόφασης για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία παρουσίασε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την απόρριψη χθες του κειμένου που συνέταξαν οι δυτικές και οι αραβικές χώρες, με το αιτιολογικό ότι δημιουργεί συνθήκες για στρατιωτική επέμβαση.
Όπως επισήμανε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο σχέδιο της Ρωσίας παρουσιάζεται ποιο ρόλο μπορεί να αναλάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας, «αν θέλουμε να βρεθεί μία λύση στα προβλήματα και όχι να ανταγωνιζόμαστε η μία πλευρά την άλλη».
Η τρομοκρατία σίγουρα είναι εξίσου σοβαρό πρόβλημα με την ανθρωπιστική κρίση, πρόσθεσε ο Λαφρόφ.
Σημειώνεται ότι χθες η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θέσει βέτο στην παρούσα μορφή του σχεδίου απόφασης του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, καθώς όπως επισήμανε στοχεύει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία στρατιωτική επέμβαση.
Το σχέδιο απόφασης ζητεί ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον πληθυσμό που έχει ανάγκη και «την άμεση άρση των πολιορκιών» πολλών πόλεων, όπου χιλιάδες πολίτες έχουν παγιδευτεί εν μέσω συγκρούσεων.  
Στο σχέδιο απόφασης αναφέρονται οι πόλεις Χομς, Νουμπλ και Ζάχρα στην περιοχή του Χαλεπίου, ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ στη Δαμασκό και πολλές κοινότητες της Γούτα, στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης