Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο Γαλλίας προς τη Ρωσία – Εάν δεν αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία, θα επιβληθούν κυρώσεις στη Μόσχα

Τελεσίγραφο Γαλλίας προς τη Ρωσία – Εάν δεν αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία, θα επιβληθούν κυρώσεις στη Μόσχα
Τετ α τετ Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) και Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας) σήμερα στο Παρίσι

Σαφείς προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius.
Το τελεσίγραφο του κ.Fabius λήγει αύριο, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα κληθεί να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και να αποφασίσει πως θα διαμορφώσει τη στάση της απέναντι στη Ρωσία.
Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο Fabius υποστήριξε ότι οι κυρώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν πάγωμα θεωρήσεων αδειών εισόδου στην Ε.Ε., των περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών, αλλά και των συνομιλιών σχετικά με τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας υποστήριξε ότι πρέπει να αρχίσει άμεσα ο διάλογος ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.
«Περιμένω και ελπίζω ότι η Ρωσία θα μας πει σήμερα ότι υπάρχει προοπτική διαλόγου με μια ομάδα επαφής», τόνισε ο Fabius αναφερόμενος στις προτάσεις για τη σύσταση μιας διεθνούς ομάδας επαφής στην οποία θα συμμετέχουν οι κυριότεροι εμπλεκόμενοι στην ουκρανική κρίση.
Υπό αυτό το τελεσίγραφο η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry και ο Ρώσος ομόλογος του, Sergei Lavrov αποκτά ιδιαίτερη σημασία και κρισιμότητα.
Αν και οι δύο ΥΠΕΞ θα συναντηθούν στο πλαίσιο της σύσκεψης της διεθνούς ομάδας για την υποστήριξη του Λιβάνου, οι συζητήσεις τους θα επικεντρωθούν στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης.
Σημειώνεται ότι ο Lavrov κατόπιν της συνάντησης που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Catherine Ashton είχε θέσει ως προϋπόθεση για την έναρξη διαλόγου την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Φεβρουαρίου μεταξύ του Yanukovich και των ηγετών της αντιπολίτευσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης