Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβαθμίζει την Βραζιλία η Fitch – Θετικό το outlook

Αναβαθμίζει την Βραζιλία η Fitch – Θετικό το outlook
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βραζιλίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, διαμορφώνοντας την διαβάθμιση σε ξένο νόμισμα στο 'BBB' από 'BBB-' προηγουμένως και σε τοπικό στο 'BBB' από 'BBB-'.
Η αναβάθμιση αντανακλά τις εκτιμήσεις ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης για την οικονομία της Βραζιλίας θα διαμορφωθούν μεταξύ 4% και 5% φέτος, ενώ το outlook της θα συνεχίσει να ενισχύεται βελτιώνοντας και τα επίπεδα ρευστότητας της οικονομίας.
Η μετάβαση της εξουσίας της διοίκησης Rousseff είναι ομαλή και η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων φαίνεται να είναι σταθερή. Η νέα κυβέρνηση φαίνεται να έχει στα χέρια της ένα ισχυρό και αξιόπιστο πρόγραμμα πολιτικής και διοίκησης, ώστε να θέσει υπό απόλυτο έλεγχο τα επίπεδα χρέος της χώρας.
Το Outlook της χώρας αναθεωρείται από «σταθερό» σε «θετικό». Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 2010 η οικονομία της Βραζιλίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,5%, επίπεδα που θεωρούνται ιστορικά υψηλά για τη χώρα. Μάλιστα, ο οίκος εκτιμά ότι οι πολιτική σύσφιγξης που ακολουθεί η κυβέρνηση θα «προσγειώσει» ομαλά την οικονομία, και θα αποφευχθούν οι κίνδυνοι δημιουργίας φούσκας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2011 αναμένεται κοντά στο 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης