Τελευταία Νέα
Διεθνή

WALL: Αγνόησε ...Ιαπωνία και ΕΚΤ.

WALL: Αγνόησε ...Ιαπωνία και ΕΚΤ.
Με αρνητικό πρόσημο τερμάτισαν τις συναλλαγές τους οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, στον απόηχο των νέων ισχυρών σεισμικών δονήσεων 7,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στη Σένται της ιαπωνικής νήσου Χονσού. Η Wall χαρακτηρίστηκε νωρίτερα από συνεχή νευρικότητα, μετά την ανακοίνωση της αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 0,25%.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, τερμάτισε στις 12.409  μονάδες (-0,14%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.796 (-0,13%), ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, στις 1.334 (-0,15%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε η Goldman Sachs (+0,62%), ενώ χαμηλότερα η Morgan Stanley (-0,40%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 1,82 δολάρια χωρίς μεταβολή, με υψηλό ημέρας στα 1,88 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,82 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, τα 830 δις δολάρια φέρεται να αγγίζει το έλλειμμα των ΗΠΑ, για το 1ο μισό του δημοσιονομικού έτους 2011, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, CBO.
Τα στοιχεία της CBO αναδεικνύουν ότι οι δαπάνες αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τα έσοδα, ενώ το έλλειμμα συνολικά διευρύνθηκε κατά 113 δις δολάρια σε σχέση με την ίδια περίοδο του δημοσιονομικού έτους 2010. Συγκεκριμένα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 66 δις δολάρια στο εξεταζόμενο διάστημα, ενώ οι δαπάνες κατά 179 δις δολάρια.
«Η ενίσχυση των δαπανών στο πρώτο μισό της χρήσης αποδίδεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις προσαρμογές του αναμενόμενου κόστους του TARP», διαβεβαιώνει η CBO, ενώ προσθέτει ότι «τις προσεχείς εβδομάδες θα έχουμε στα χέρια μας σημαντικές πληροφορίες για τα έσοδα της χρήσης».
Επιπλέον, κατά 3,8% αυξήθηκε τον Φεβρουάριο το χρέος των αμερικανών καταναλωτών, για 5η συνεχή φορά, όπως αναδεικνύουν στοιχεία της Federal Reserve.
Συγκεκριμένα, το συνολικό χρέος των καταναλωτών τις ΗΠΑ άγγιξε τα 2,42 τρις, ύστερα από αύξηση 7,62 δις, πέρα από τις εκτιμήσεις. Παράλληλα, ο δανεισμός ενισχύθηκε παρά τη μείωση των χρεών από πιστωτικές κάρτες κατά 2,7 δις.
Τέλος, πτώση κατέγραψε ο αριθμός των ατόμων στις ΗΠΑ που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, κατά 10.000 στις 382.000 ενώ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση κατά 3.000 αιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης