Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κέρδη υποδέχεται το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης τον θρίαμβο Erdogan - Άλμα +1,5% για τον BIST-100

tags :
Με κέρδη υποδέχεται το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης τον θρίαμβο Erdogan - Άλμα +1,5% για τον BIST-100
Ψήφος εμπιστοσύνης στον Erdogan από τις αγορές
Με κέρδη υποδέχεται το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης τον θρίαμβο του Recep Tayyip Erdogan, στις προεδρικές εκλογές, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει την εντολή του λαού, προκειμένου να παρατείνει την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη.
Ο δείκτης BIST-100 κέρδιζε 1,5% στις 80.427 μονάδες.
Η λίρα ενισχυόταν 0,3% στα 2,1372 έναντι του δολαρίου, με την απόδοση των 2ετών ομολόγων να υποχωρούν στο 9,08% έναντι 9,42% την Παρασκευή.
Η άνοδος στις τιμές των τουρκικών assets, αντανακλά τις ελπίδες των επενδυτών ότι η κυβέρνηση Erdogan, θα συνεχίσει την επιτυχημένη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της τελευταίας δεκαετίας, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.
H αισιόδοξη στάση των επενδυτών για την Τουρκία, αντανακλά επίσης και την πίστη της αγοράς στην ικανότητα Erdogan να ξεπεράσει τις προκλήσεις, όπως είναι οι κοινωνικές διαμαρτυρίες και τα σκάνδαλα διαφθοράς, καθώς επιδιώκει να σφυρηλατήσει μια εκτελεστική προεδρία που θα αλλάξει άρδην το πολιτικό τοπίο της χώρας.
Ο Ερντογάν κέρδισε χθες Κυριακή από τον πρώτο γύρο τις πρώτες άμεσες προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη χώρα.
Με καταμετρημένο το 98,75% των ψήφων προηγείται με 51,95%, ενώ ακολουθεί με 38,34% ο Εκμελετίν Ιχσάνογλου, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και ο Σερκάν Ντεμιρτάς (υποψήφιος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών) με 9,71%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης