Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Στο 1,8% ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον Ιούλιο

Αυστρία: Στο 1,8% ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον Ιούλιο
Σο 0,5% υποχώρησε σε μηνιαία βάση
Επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός της Αυστρίας τον Ιούλιο, κυρίως εξαιτίας της μείωσε των τιμών καυσίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε στο 1,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο έπειτα από αύξησή του στο 1,9% τον Ιούνιο.
Η επιβράδυνση οφείλεται κυρίως στην μείωση κατά 2,8% σε ετήσια βάση της τιμής των καυσίμων, αναφέρει η στατιστική υπηρεσία της Αυστρίας.
Άνοδος καταγράφηκε στις τιμές οικιακών προϊόντων, ύδρευσης και ενέργειας, που ενισχύθηκαν κατά μέσο όρο 1,6% σε ετήσια βάση, αλλά και στις τιμές εστιατορίων και ξενοδοχείων, που αυξήθηκαν κατά 3,2% κατά μέσο όρο.
Αν και οι τιμές των καυσίμων υποχώρησαν, οι τιμές στις μεταγορές γενικότερα ενισχύθηκαν κατά 0,6%, κυρίως λόγω του νέου νόμου για τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων και τα αυξημένα κόστη επισκευής, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 0,5%, καθώς οι τιμές ένδυσης και υπόδησης υποχώρησαν κατά 12,5% λόγω των καλοκαιρινών εκπτώσεων.
Η αύξηση κατά 1,3% στις τιμές των κλάδων αναψυχής και πολιτισμού είναι ο κυριότερος λόγος ανόδου των τιμών καταναλωτή σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης