Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλούσια ατζέντα του T. Erdogan ως νέου προέδρου της Τουρκίας - Στο ψευδοκράτος η πρώτη επίσημη επίσκεψη του

Πλούσια ατζέντα του T. Erdogan ως νέου προέδρου της Τουρκίας - Στο ψευδοκράτος η πρώτη επίσημη επίσκεψη του
Αμέσως μετά ο κ. Erdogan θα επισκεφτεί το Αζερμπαϊτζάν, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους της Άγκυρας
Ευρύτερες πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις αναμένεται να έχει η πρώτη επίσημη επίσκεψη του T. Erdogan, ως νέου πρόεδρου της Τουρκίας.
Ειδικότερα ο κ. Erdogan την 1η Σεπτεμβρίου πρόκειται να επισκεφτεί το ψευδοκράτος της «Βόρειας Κύπρου» , όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Δύο ημέρες μετά, στις 3 Σεπτεμβρίου, ο κ. Erdogan θα επισκεφτεί το Αζερμπαϊτζάν, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους της Άγκυρας στην περιοχή, με τις δύο χώρες να συνεργάζονται για τη μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω των αγωγών TAP και TANAP.
Η πρώτη εμφάνιση του προέδρου Ερντογάν σε διεθνές φόρουμ θα λάβει χώρα στις 4-5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Συνόδου του NATO στην Ουαλία.
Ο Εrdogan θα ορκιστεί ως πρόεδρος στις 28 Αυγούστου, αφήνοντας την πρωθυπουργία μετά από περίπου 11 χρόνια.
Υπενθυνίζεται ότι, χθες Πέμπτη, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) επέλεξε τον νυν υπουργό Εξωτερικών, A. Davutoglu ως διάδοχο του κ. Erdogan στην πρωθυπουργία αλλά και ως νέο πρόεδρο της παράταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης