Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malaysia Airlines: Σχεδιάζει μείωση προσωπικού κατά 6.000 άτομα μετά τις σημαντικές ζημίες στο β' τρίμηνο του 2014

Malaysia Airlines: Σχεδιάζει μείωση προσωπικού κατά 6.000 άτομα μετά τις σημαντικές ζημίες στο β' τρίμηνο του 2014
Προσπάθειες για να επιστρέψει στην κερδοφορία μέχρι το 2017
Σε περικοπές προσωπικού κατά 30%, ήτοι 6.000 υπαλλήλους, σχεδιάζει να προχωρήσει η Malaysia Airlines, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κερδοφορία μέχρι το 2017.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ζημιών ύψους 97,6 εκατ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, αλλά και προειδοποιήσεων για φτωχά έσοδα το δεύτερο μισό του έτους, καθώς βαίνουν μειούμενες οι κρατήσεις μετά και τα δύο δυστυχήματα κατά τη διάρκεια του έτους.
Σημειώνεται ότι η πτήση της Malaysia Airlines ΜΗ370 με 230 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο, αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, ενώ τρεις μήνες μετά μια ακόμη πτήση της με δρομολόγιο Αμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ κατέπεσε σε περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας, που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 298 άνθρωποι.
Τα δύο αυτά τραγικά περιστατικά έχουν πλήξει τα έσοδα της αεροπορικής εταιρείας, καθώς ο μέσος όρος κρατήσεων έχει υποχωρήσει κατά 33%.
Σημειώνεται ότι η Malaysia Airlines αναμένεται να περιέλθει στον έλεγχο του κρατικού fund Khazanah Nasional Bhd, μέχρι τα τέλη του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης