Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Οι Ευρωπαίοι κλείνουν τα μάτια στις στρατιωτικές επιθέσεις των Ουκρανών – Βάλλουν κατά αμάχων

tags :
Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Οι Ευρωπαίοι κλείνουν τα μάτια στις στρατιωτικές επιθέσεις των Ουκρανών – Βάλλουν κατά αμάχων
Το Κίεβο αρνείται την έναρξη πολιτικού διαλόγου με τους φιλορώσους αυτονομιστές
Δριμεία επίθεση στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «κλείνουν τα μάτια» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ουκρανών στην ανατολική Ουκρανία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποστήριξε ότι οι επιθέσεις αυτές βάλλουν κατά αμάχων.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις πλήττουν ευθέως κατοικημένες συνοικίες. Και δυστυχώς , πολλές χώρες, ανάμεσά τους και ευρωπαϊκές, προτιμούν να το αγνοούν» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος – όπως μεταδίδει το Interfax - κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο ότι ευθύνεται αποκλειστικά για την ουκρανική κρίση καθώς αρνείται την έναρξη πολιτικού διαλόγου με τους αυτονομιστές του ανατολικού τμήματος της χώρας».
Κληθείς να σχολιάσει τη διορία της μιας εβδομάδας που έδωσαν οι Ευρωπαίοι στη Ρωσία προκειμένου να αλλάξει στάση και να μην επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Μόσχα, ο Putin εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει η κοινή λογική.
«Ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ότι θα ενεργήσουμε κατά κανονικό και σύγχρονο τρόπο, και ότι, ούτε εμείς, ούτε οι εταίροι μας, θα υποστούν το κόστος αυτών των αμοιβαίων χτυπημάτων» υποστήριξε ο Putin.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov είχε ζητήσει να υπάρξει μια άμεση κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko έκανε λόγο για ευθεία και ανοιχτή επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, η συνάντηση Ουκρανών και Ρώσων αξιωματούχων με τη συμμετοχή και φιλορώσων αυτονομιστών υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ σε μια ακόμα προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που επικρατεί στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης