Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ταχείς ρυθμούς θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται οι ισχυρές οικονομίες της Ασίας, την περίοδο 2014-2015

Με ταχείς ρυθμούς θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται οι ισχυρές οικονομίες της Ασίας, την περίοδο 2014-2015
Σε έκθεσή της, η Asian Development Bank, αναφέρει ότι οι εσωτερικές κινήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών της Ασίας θα εξαλέιψουν την απειλή από τις εξωτερικές γεωπολιτικές συνθήκες
Η αναπτυσσόμενη Ασία θα παραμείνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του κόσμου, με πρωτοπόρο την Κίνα, αναφέρει σε νέα έκθεσή της, η Asian Development Bank (ADB).
Η Κίνα, αναφέρει η εν λόγω έρευνα, λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις, ώστε να σταθεροποιήσει τις επενδύσεις και να διατηρήσει την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της, συγκρατώντας παράλληλα την πιστωτική της επέκταση.
Εν τω συνόλω, η ADB, αναμένει ότι η αναπτυσσόμενη Ασία θα ενισχυθεί, μέσα στο 2014, κατά 6,2%, ενώ, μέσα στο 2015, κατά 6,4% - παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιες από τις οικονομίες, εξαιτίας εξωτερικών συνθηκών.
Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της διετίας 2014-2015, ξεπερνά την ανάπτυξη του +6,1%, που συντελέστηκε το 2013, ενώ, να σημειωθεί, δεν περιλαμβάνει την Ιαπωνία.
Αν και η ADB προέβη σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τους δείκτες βιομηχανικής ανάπτυξης, από 1,9% που είχε προβλέψει τον Απρίλιο, σε ενίσχυση κατά 1,5% μέσα στο 2014, εντούτοις εκτιμά ότι συνολικά θα καταφέρουν να αναπτυχθούν, βάσει κυρίως εσωτερικών διεργασιών.
Ειδικότερα, ένας βαρύς χειμώνας στις ΗΠΑ, μια ενίσχυση του ΦΠΑ στην Ιαπωνία και μια αδύναμη Ευρωζώνη, θα αντισταθμιστούν από τη νομισματική χαλαρότητα και τα φορολογικά κίνητρα της Κίνας, αλλά και από τις νέες προοπτικές που προβάλουν για την Ινδία, μετά από μια μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματος Bharatiya Janata, που του επιτρέπει να κυνηγήσει μεταρρυθμίσεις προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης.
Η ADB προβλέπει, τέλος, ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας δεν θα δεχτούν ισχυρούς κλονισμούς από τις οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ – όπου αναμένεται σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής – καθώς είναι προετοιμασμένες κατάλληλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης