Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία έχει «τελειώσει» - Μην επενδύετε σε αυτήν, συμβουλεύει ο CEO κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας λιανεμπορίου

tags :
Η Γαλλία έχει «τελειώσει» - Μην επενδύετε σε αυτήν, συμβουλεύει ο CEO κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας λιανεμπορίου
Άμεση η αντίδραση της Γαλλικής Πρεσβείας στα δηκτικά σχόλια του Andy Street
Απανωτά τα χτυπήματα για την γαλλική οικονομία σήμερα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας John Lewis να νουθετεί την ταχύτατη αποχώρηση των επενδυτών.
Ο CEO της εταιρείας προέβη σε καθόλου κολακευτικές δηλώσεις για τη Γαλλία και, μάλιστα, λίγο μετά την βράβευση της εταιρείας του στο Παρίσι, ως μία από τις καλύτερες αλυσίδες λιανεμπορίου παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο Andy Street, δήλωσε στους Times, πως η χώρα έχει «τελειώσει» και προέτρεψε τους επενδυτές να αποχωρήσουν.
«Δεν έχω πάει ποτέ σε μια χώρα τόσο αδιάφορη… τίποτα δεν λειτουργεί, αλλά το χειρότερο είναι ότι κανένας δεν νοιάζεται για αυτό», ανέφερε ο A. Street.
Και μπορεί οι Times να ισχυρίστηκαν ότι οι δηλώσεις έγιναν κάπως χιουμοριστικά, ωστόσο η Πρεσβεία της Γαλλίας δεν φάνηκε να γελάει.
Αντιθέτως, εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση στα σχόλια του CEO, στην οποία αναφέρει πως «προφανώς πολλές ξένες επιχειρήσεις δεν φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη του Street».
Τα σχόλια του Street, ο οποίος προέτρεψε τους επενδυτές να «σταματήσουν άμεσα τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη χώρα, να τις βγάλουν έξω», ήταν ιδιαιτέρως καυστικά.
Μάλιστα δεν δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική μέχρι και στο βραβείο που του αποδόθηκε στο Παρίσι, το οποίο χαρακτήρισε «ειλικρινά αποκρουστικό», ενώ κατέληξε πως «αν χρειάζεστε μια επιπλέον απόδειξη για την καθίζηση της χώρας, [το πλαστικό βραβείο] είναι αυτή».


Να σημειωθεί ότι η εταιρεία John Lewis, η οποία διαχειρίζεται αλυσίδα λιανεμπορίου, έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη στο είδος της από τους Βρετανούς καταναλωτές, ενώ το επιχειρηματικό της μοντέλο θεωρείται πρότυπο για τις υπόλοιπες εταιρείες.
Πρόσφατα, όπως προαναφέρθηκε, βραβεύτηκε και ως μία από τις καλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης