Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατά 1,6% αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο

Κίνα: Κατά 1,6% αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο
Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2010
Αύξηση 1,6% σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο, όπως και τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας έτσι στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα.
Η αύξηση αυτή είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2010 και ακολουθεί αύξηση επίσης 1,6% τον Σεπτέμβριο και 2% τον Αύγουστο.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο παρέμεινε αμετάβλητος, έπειτα από αύξηση 0,5% τον Σεπτέμβριο και ενώ τους δέκα μήνες μέχρι τον Οκτώβριο έχει ενισχυθεί κατά 2,1%.
Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος υποχώρησε κατά 2,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο και έπειτα από πτώση 1,8% τον Σεπτέμβριο.
Ο στόχος που έχει θέσει η κινεζική κυβέρνηση για τον πληθωρισμό είναι 3,5% για το σύνολο του 2014, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα να καταδεικνύουν αύξηση μικρότερη του αναμενόμενου.
Παράλληλα, το σύνολο των στοιχείων καταδεικνύει ένα «πάγωμα» της κινεζικής οικονομίας, κυρίως στον βιομηχανικό τομέα, αν και από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει να έχει τα περιθώρια για να λάβει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, χωρίς να φοβάται ότι θα δημιουργηθούν αποπληθωριστικές πιέσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης