Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Θολά» τα κέρδη της Wall Street

tags :
«Θολά» τα κέρδη της Wall Street
Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση AIG και Citigroup στήριξαν τη Wall Street οδηγώντας την με τα κέρδη τους να κλείσει σε θετικό έδαφος. Και σήμερα η συνεδρίαση στις ΗΠΑ είχε στοιχεία νευρικότητας και διαρκών εναλλαγών προσήμων, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να μην μπορούν να αποκοπούν από τις διεθνείς εξελίξεις. Το κλίμα που έχει δημιουργήσει ενδεχόμενο μεγάλο deal μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών επηρέασε η φημολογία περί αύξησης των επιτοκίων από την Κίνα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,03% στις 10.567,33 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,45% στις 1.145,61 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,78% στις 2.358,95 μονάδες.  
Η υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά της διεθνούς θυγατρικής της AIG, Alico, έναντι περίπου 15,5 δισ. δολαρίων, στην Metlife, τη Δευτέρα, οδήγησε και σήμερα την πρώτη σε κέρδη ύψους 8%.
Κέρδη 3,7% για τη Citigroup, η οποία ανακοίνωσε την πώληση προνομιούχων μετοχών με σκοπό την άντληση κεφαλαίου ύψους 2 δισ. δολάρια περίπου.
Στήριξη στη Wall Street παρείχε και η συμφωνία εξαγοράς της Facet Biotech από την Abbott Laboratories έναντι 27 δολαρίων ανά μετοχή, απορρίπτοντας την ανταγωνιστική προσφορά της Biogen Idec Inc για 17,50 δολάρια ανά μετοχή. Η Facet έκλεισε στο +67%.
Μέχρι λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο η εικόνα της Wall Street ήταν μεικτή, γεγονός που ανατράπηκε λόγω της ανακοίνωσης για πτώση της ανεργίας σε εννέα πολιτείες των ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Ο δείκτης ανεργίας στο Michigan υποχώρησε στο 14,3%, αν και παραμένει η υψηλότερη στις ΗΠΑ, ενώ η ανεργία στις πόλεις του Ντιτρόιτ, όπου δραστηριοποιούνται η General Motors και η Ford, μειώθηκε στο 15,3% από 165 τον προηγούμενο μήνα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης