Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αύξηση 0,5% του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2014

Βρετανία: Αύξηση 0,5% του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2014
Σε ετήσια βάση, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2014
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις είναι τα στοιχεία για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2014, ενισχύοντας την αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αναπτύχθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 0,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα, Πέμπτη, η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Σε ετήσια βάση, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2014, στοιχεία που είναι σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Εν τω μεταξύ, οι συνολικές επιχειρηματικές επενδύσεις υποχώρησαν σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 1,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2014, στοιχεία απογοητευτικά εν συγκρίσει με τις εκτιμήσεις για άνοδο 1,9% και ύστερα από πτώση 1,2% που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, ο δείκτης υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύθηκε κατά 0,8% το τέταρτο τρίμηνο, πάνω από τις εκτιμήσεις για άνοδο 0,7% και ύστερα από κέρδη 0,8% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης