Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schiller (Νομπελίστας): Ο φόβος και όχι η ευφορία, οδηγούν τις αγορές σε νέα ιστορικά υψηλά

Schiller (Νομπελίστας): Ο φόβος και όχι η ευφορία, οδηγούν τις αγορές σε νέα ιστορικά υψηλά
Ο νομπελίστας οικονομολόγος προειδοποίησε για χρηματιστηριακές φούσκες, ενώ βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες στο πετρέλαιο
Ο φόβος, και όχι η ευφορία, οδηγούν τις αγορές σε νέα ιστορικά υψηλά, ανέφερε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Robert Shiller, στον γερμανικό Τύπο, προειδοποιώντας παράλληλα για τις χρηματιστηριακές φούσκες που έχουν δημιουργηθεί.
«Η χρηματιστηριακή έκρηξη, της οποίας γινόμαστε μάρτυρες, δεν είναι αποτέλεσμα της ευφορίας», σχολίασε, ειδικότερα, νομπελίστας, προσθέτοντας πως πρόκειται για αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «το νέο φυσιολογικό boom» το οποίο είναι ένα επενδυτικό boom, με όλους τους γνωστούς μηχανισμούς σε λειτουργία, πλην του συναισθήματος, το οποίο εκλείπει.
«Δεν υπάρχει αισιοδοξία», τόνισε ο Shiller, αλλά αντίθετα οι αγορές οδηγούνται από τον φόβο.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών, παραμένουν επενδυτική ευκαιρία, σε σύγκριση με τις αμερικανικές μετοχές, ανέφερε ο οικονομολόγος, ο οποίος ωστόσο σχολίασε πως δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στην παρούσα περίοδο, πλην των μετοχών, καθώς τα χαμηλά επιτόκια δεν ωθούν σε επενδύσεις.
«Εκτιμώ ότι έχουν δημιουργηθεί φούσκες στις αγορές», υπογράμμισε ο Shiller, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να προσθέσει πως δεν ευθύνονται οι κεντρικές τράπεζες για αυτό.
«Η ΕΚΤ δεν ευθύνεται για τα χαμηλά επιτόκια, αλλά ο παγκόσμιος πεσιμισμός».
Ερωτηθείς για το που ο ίδιος θα επένδυε τώρα τα χρήματά του, ο νομπελίστας απάντησε ότι αν και είναι δύσκολο, εκτιμά πως τώρα θα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να επενδύσει κανείς στο πετρέλαιο, τα παράγωγά του, ή και να στοιχηματίσει σε μια αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
«Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και υπάρχουν πολλά στοιχεία, που δείχνουν ότι οι τιμές θα ανέβουν», ανέφερε ειδικότερα, τονίζοντας ότι θα στοιχημάτιζε για αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης