Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας: Δριμύ «κατηγορώ» κατά της Ρωσίας – Υποκριτής ο Putin

ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας: Δριμύ «κατηγορώ» κατά της Ρωσίας – Υποκριτής ο Putin
Η επιστολή στήριξης του ρώσου προέδρου στους Άραβες πυροδότησε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας 
Υποκριτή χαρακτήρισε τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Saud al-Faisal, τονίζοντας πως δεν θα έπρεπε να εκφράζει την στήριξή του για τη Μέση Ανατολή, δεδομένου ότι ο ίδιος «τροφοδοτεί» την αστάθεια, υποστηρίζοντας τον Bashar al-Assad στη Συρία.
Αναλυτικότερα, την έντονη αντίδραση του al-Faisal πυροδότησε η επιστολή του Putin σε αραβική σύνοδο κορυφής, την οποία διάβασε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Abdel Fattah al-Sisi.
Στην επιστολή αναφερόταν, ειδικότερα, πως η Ρωσία στηρίζει τους Άραβες, στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο μέλλον και για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αραβικός κόσμος, με ειρηνικά μέσα και χωρίς να παρεμβαίνει.
Η επιστολή προκάλεσε τον εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος τόνισε «μιλά {ο Putin} για τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή, ως αν η Ρωσία δεν παρεμβαίνει και δεν τα επηρεάζει».
«Μιλά για τις τραγωδίες στη Συρία, ενώ η Ρωσία είναι κεντρικός παράγοντας αυτών των τραγωδιών, που υφίστανται οι πολίτες της χώρας, καθώς εξοπλίζει τον al-Assad με περισσότερα όπλα, ακόμα και από αυτά που χρειάζεται, για να πολεμήσει τον ίδιο του το λαό», ανέφερε ακόμα ο σαουδάραβας υπουργός.
Κατέληξε δε υπογραμμίζοντας πως «εύχομαι ο ρώσος πρόεδρος να διορθώσει τη στάση του στο συριακό ζήτημα, ώστε οι σχέσεις της Ρωσίας με τον αραβικό κόσμο να φτάσουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης