Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Διέξοδο για την Ελλάδα ζητούν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα - Γραπτή έκκληση

Ιταλία: Διέξοδο για την Ελλάδα ζητούν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα - Γραπτή έκκληση
"Χρειάζεται μια υγιής ευρωπαϊκή πολιτική"
Σε ενωτική γραπτή έκκληση για την Ελλάδα προχώρησαν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil με την οποία οι επικεφαλής τους ζητούν "να βρεθεί διέξοδος για την Ελλάδα".
"Οι κυβερνήσεις της Ένωσης πρέπει να βρουν διέξοδο από την κρίση, η οποία να συνάδει με το πνεύμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την αμοιβαιότητα και τον σεβασμό των δημοκρατικών αποφάσεων", αναφέρουν σε ενωτική γραπτή έκκληση για την Ελλάδα τα τρία μεγαλύτερα ιταλικά συνδικάτα, Cgil, Cisl και Uil.
Μάλιστα, τονίζουν ότι "η οικονομική κρίση στην Ευρώπη οφείλεται, κυρίως, στην έλλειψη μιας πραγματικής πολιτικής ολοκλήρωσης".
"Χρειάζεται μια υγιής ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία να ξεκινά από τις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ένα μοντέλο το οποίο να εξασφαλίζει την ανάπτυξη και τη συνοχή της κοινωνίας", επισημαίνουν, ζητώντας για την Ελλάδα και για την Ευρώπη  συνολικά "ανάπτυξη, απασχόληση, επενδύσεις, ώστε να αποδυναμωθούν οι διαθέσεις της κερδοσκοπίας".
«Δεν πρέπει να απομονωθούν άλλο οι πιο αδύναμοι πολίτες και είναι βασικής σημασίας η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης