Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lars Feld (Γερμανία): Πρόβλημα στο τρίτο πακέτο βοήθειας εάν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ

Lars Feld (Γερμανία): Πρόβλημα στο τρίτο πακέτο βοήθειας εάν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ
"Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το τρίτο πρόγραμμα"
Βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω μιας διαδικασίας , η γερμανική κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει εντός ομάδας το ΔΝΤ για μια σειρά λόγων, όμως «αν το ΔΝΤ δεν θέλει καθόλου, τότε έχουμε βεβαίως πρόβλημα σε αυτό το τρίτο πακέτο βοήθειας», σημείωσε ο Lars Feld, ένας εκ των των "Πέντε Σοφών" της γερμανικής οικονομίας.
Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk, αφού σημείωσε πως βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω μιας διαδικασίας, τόνισε ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το τρίτο πρόγραμμα.
Κάνοντας αναφορά στο ΔΝΤ, τόνισε πως «η γερμανική κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει εντός ομάδας το ΔΝΤ για μια σειρά λόγων.
Ιδιαίτερα επειδή το ΔΝΤ είναι παρόμοια σκληρό με τη γερμανική κυβέρνηση, την ώρα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι καμιά φορά υποχωρούν την τελευταία στιγμή».
Περαιτέρω, για το ενδεχόμενο αποπομπής μιας χώρας από την ευρωζώνη, σημείωσε ότι παρόλο που δεν προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, δεν μπορεί να αποκλειστεί σε περίπτωση που ένα κράτος «δεν είναι διατεθειμένο να τηρήσει τους θεμελιώδεις κανόνες της Νομισματικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ξεκαθάρισε δε, ότι «όχι, δεν ζητάμε να συμπεριληφθεί αυτό στις συνθήκες.
Δεν θέλουμε να υπάρχει τέτοιος μηχανισμός στις συνθήκες.
Αλλά θέλουμε να πούμε με σαφήνεια ότι πολιτικά, ρεαλιστικά ιδωμένη, μία έξοδος ως έσχατη λύση σε μία αντιπαράθεση θα πρέπει να είναι εφικτή με τη λογική ότι τα κράτη-μέλη δεν είναι εκβιάσιμα και μπορούν να πουν ξεκάθαρα ότι αυτή είναι τελευταία εναλλακτική που απομένει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης